Το Pixel 4 θα επιτρέπει στους φίλους της φωτογραφίας να κάνουν κάτι που δεν ήταν εφικτό πιο πριν με την κάμερα ενός smartphone, αστροφωτογραφία. Ένα επίσημο μάρκετινγκ βίντεο διέρρευσε και δείχνει το επερχόμενο smartphone της Google να έχει μια εξειδικευμένη λειτουργία για αστροφωτογραφία.

Δυστυχώς, η διαφήμιση συμπεριλαμβάνει ελάχιστες λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό της αστροφωτογράφησης. Η μόνη υπόσχεση που δίνει είναι πως θα μπορούν να φωτογραφηθούν “ακόμα και τα αστέρια” και βάση του μηνύματος “κράτα σταθερά” που εμφανίζεται μπορούμε να υποθέσουμε πως δεν θα απαιτείται τρίποδο κατά την διάρκεια λήψης αστροφωτογραφίας.

Αν όντως το βίντεο είναι αληθινό και το Pixel 4 έχει τέτοια λειτουργία τότε η Google θα έχει κάνει πολλά βήματα εμπρός για την κάμερα της. Συνήθως στην αστροφωτογραφία με DSLR κάμερες απαιτείται το κλείστρο της κάμερας να παραμείνει ανοιχτό για πάνω από 20 δευτερόλεπτα ώστε να καταγραφούν ξεκάθαρα τα αστέρια στον ουρανό. Αν η Google κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο δίχως την χρήση τριπόδου τότε αξίζει συγχαρητήρια.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here