Η Apple εισάγει την ονομασία “Pro” στο νέο lineup των iPhone της.Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook, η σειρά 11 Pro είναι σχεδιασμένη για όσους θελουν μια πιο “φιλοσοφημένη τεχνολογία”. Συγκεκριμένα τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max θα έχουν OLED οθόνες των 5.8″ και 6.5″ αντίστοιχα. Και τα δύο έχουν 458ppi με 2436×1125 και 2688×1242 αντίστοιχα πάλι.

Σύμφωνα με την Apple οι νέες οθόνες είναι 15% πιο αποδοτικές ενεργειακά και έχουν την ονομασία Super Retina XDR. Υποστηρίζουν HDR10 και Dolby Vision.

Όπως και το iPhone 11, τα νέα Pro μοντέλα θα διαθέτουν τον νέο A13 Bionic επεξεργαστή της Apple, η οποία δηλώνει πως είναι ο πιο γρήγορος CPU και GPU σε smartphone. Η Apple επίσης δηλώνει πως βελτίωσε την απόδοση του machine learning στα νέα iPhone.

Όσον αφορά την μπαταρία, το νέο 5.8″ iPhone 11 Pro έχει 4 φορές περισσότερη διάρκεια από το περσινό Xs ενώ το μεγαλύτερο 6.5″ iPhone 11 Pro Max θα έχει 5 φορές περισσότερη διάρκεια από το περσινό Xs Max. Επίσης στο κουτί συμπεριλαμβάνεται και ο φορτιστής των 18W για γρηγορότερη φόρτιση της μπαταρίας.

Το νέο σύστημα με τις 3 κάμερες στα Pro μοντέλα είναι εξωπραγματικό. Οι νέες κάμερες είναι μια 12MP wide κάμερα, μια 12MP Ultrawide κάμερα και μια 12MP telephoto κάμερα. Οι τρεις κάμερες έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ένα γιγάντιο τμήμα που ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της συσκευής.

Οι βελτιώσεις στο hardware είναι μόνο το ένα κομμάτι της ιστορίας όμως. Η Apple αναβάθμισε και τον τομέα του software που σχετίζεται με την κάμερα. Εκτός από το Night Mode ανακοίνωσε και την λειτουργία Deep Fusion. Η συγκεκριμένη λειτουργία καταγράφει 9 φωτογραφίες: 4 short φωτογραφίες, 4 δευτερεύον φωτογραφίες και 1 που είναι long exposure. Έπειτα χρησιμοποιεί machine learning ώστε να τις συνδυάσει όλες μαζί σε μια τελική φωτογραφία η οποία υπόσχεται περισσότερη λεπτομέρεια και λιγότερο θόρυβο. Δυστυχώς το Deep Fusion δεν θα είναι διαθέσιμο με την κυκλοφορία των νέων iPhone αλλά με ένα μελλοντικό software update.

Δείτε το βίντεο ανακοίνωσης τους εδώ:

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here