Σύμφωνα με την DxOMark, η απόδοση ήχου του Google Pixel 4 είναι καλή, αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμα. Το συνολικό σκορ είναι 68, έτσι η ναυαρχίδα της Google βρίσκεται πίσω από το Asus ROG Phone II και το Apple iPhone 11 Pro Max.

Χάρη στην εκπληκτική πορεία του πρώτου Pixel, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στις δυνατότητες των καμερών, στα smartphones της Google. Ωστόσο, τουλάχιστον δύο από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Pixel 4 δεν έχουν καμία σχέση με τις κάμερες που θα περιμέναμε. Τόσο το Live Transcribe,  το Live Caption, όσο και η νέα εφαρμογή καταγραφής, ανταποκρίνονται στις δυνατότητες ήχου του τηλεφώνου και όχι στις κάμερες. Όμως η DxOMark έχει ένα νέο πρωτόκολλο δοκιμής ήχου, για να μετρήσει πόσο καλές είναι αυτές οι δυνατότητες.

google pixel 4 sound test

Λεπτομέρειες

Αναλυτικά, υπάρχουν δύο ηχεία. Το ένα βρίσκεται στο συνηθισμένο κάτω άκρο, δίπλα από τη θύρα φόρτισης και το άλλο στην λεπτή σχισμή στην κορυφή. Υπάρχουν επίσης τρία μικρόφωνα στις συνήθεις θέσεις τους, με το τρίτο να βρίσκεται πίσω από το LED φλας, για την ακύρωση θορύβου. Στο Pixel 4 σημειώθηκε ότι χάνει αισθητά στο τμήμα μπάσων, καθιστώντας το λιγότερο ιδανικό για να παίξει δυνατά μουσική που στηρίζεται πάνω στο μπάσο. Κατά ειρωνικό τρόπο, υπερέχει στην πραγματικότητα στην καταγραφή δυνατών ήχων, χωρίς να υφίσταται παραμόρφωση. Γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα για την εγγραφή δυνατών συναυλιών. Η βαθμολογία της εγγραφής του Pixel 4 πέφτει ελαφρώς πίσω από την αναπαραγωγή, κάτι που είναι περίεργο δεδομένης της εστίασης της Google στα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, που βασίζονται περισσότερο στην εγγραφή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η DxOMark συμπέρανε ότι το Pixel 4 άξιζε την πέμπτη θέση στη νέα λίστα ήχου. Που ναι μεν είναι μια καλή θέση, αλλά δεν είναι αρκετά καλή για να κερδίσει τις δύο γενιές των μεγαλύτερων iPhones της Apple, smartphones που έχουν ως επίκεντρο το gaming, φυσικά το ακριβό ASUS ROG Phone ΙΙ, αλλά και το Huawei Mate 20 Χ του περασμένου έτους.

Συνολικά, η απόδοση του Pixel 4 όταν πρόκειται για αναπαραγωγή και η καταγραφή θεωρήθηκε αξιοπρεπής αλλά, εκεί που θα έπρεπε να καθιστά θετικότατη την εμπειρία του χρήστη, όσον αφορά τον ήχο, μπορούμε να πούμε πως θα μπορούσε και καλύτερα.