Από τότε που η Huawei ήρθε σε σύρραξη με την κυβέρνηση των Η.Π.Α, δεν μπορεί να συμπεριλάβει τις υπηρεσίες της Google στα κινητά της τηλέφωνα. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν και το Google Play Store πράγμα που σημαίνει πως οι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάζουν τις πολυάριθμες εφαρμογές του.

Η Huawei εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει το δικό της οικοσύστημα εφαρμογών που θα είναι ανεξάρτητο από το Google Play Store. Γι’αυτό έφτιαξε το Huawei App Gallery το οποίο ήδη έχει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες σύμφωνα με την εταιρεία. Το όλο εγχείρημα κόστισε στην εταιρεία περίπου $1 δισεκατομμύριο.

Στο συνέδριο ‘Huawei Developers Conference’ που διαδραματίστηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει $26 εκατομμύρια για να κινητοποιήσει τους developers να φτιάξουν τις εφαρμογές τους για το οικοσύστημα της Ηuawei. Επίσης η εταιρεία ανέφερε πως κρατάει “φόρο” 15% από τις πωλήσεις των εφαρμογών στο δικό της store έναντι του 30% της Google και Apple.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here