Οι τιμές των συσκευών της OnePlus τα τελευταία χρόνια ανέβαιναν με την εταιρεία να κυκλοφορεί το mid-ranger OnePlus Nord ώστε να ομαλοποιήσει λίγο την τιμολογιακή λίστα. Με τιμή περίπου στα 400€, σίγουρα είναι μία καλή συσκευή αλλά είναι αυτό που θα ‘αναστήσει’ την προσιτή κατηγορία της εταιρείας ή απλά είναι μία overhyped συσκευή;.

Ας ξεκινήσουμε από τον επεξεργαστή. Ο Snapdragon 765G είναι ένας επεξεργαστής που υποστηρίζει 5G και παρόλο που δεν έχει την απόδοση της σειράς 800, στέκει καλά. Μέσω αυτού, κάποιοι αναφέρουν ότι το κινητό θα υποστηρίζει 2 χρόνια αναβαθμίσεων του λειτουργικού και ένα ακόμα χρόνο από security patches.

Η μνήμη επίσης είναι ένα καλό χαρακτηριστικό με τις δύο εκδόσεις, 8/128 GB και 12/256 GB, να προσφέρουν αρκετά μεγάλη μνήμη. Να αναφερθεί ότι μία φθηνότερη έκδοση που πιθανόν θα έρχονταν στην Ινδία θα είναι η 6/64 GB και θα έρθει τον Σεπτέμβριο με ίσως παγκόσμια τελικά κυκλοφορία.

Η οθόνη της συσκευής θα είναι AMOLED 6.44 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz και ανάλυση στα 1080p+. Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε επίσης τις δύο κάμερες, με τις δύο κάμερες να είναι εξαιρετικές. Η πρώτη είναι 32MP και η άλλη 8MP με φακό 105° ultra wide. Ενδιαφέρον αποτελεί ότι η κύρια κάμερα μπορεί να κάνει record 4K στα 60 fps, ενώ άλλες ανταγωνίστριες κάμερες δεν μπορούν ούτε στα 30 fps.

OnePlus Nord

Η βασική κάμερα πίσω είναι μία αξιόπιστη 48MP, παρόμοια με του OnePlus 8, ενώ οι άλλες κάμερες είναι 8MP, μία macro με φακό στα 2 MP και ένας depth αισθητήρας των 5MP. Οι κάμερες είναι μία πολύ καλή ύπαρξη στην συσκευή, και μέσω των updates μπορεί να αναβαθμιστεί η εμπειρία. Τέλος, πρέπει 4,115mAh με γρήγορη φόρτιση μέσω του φορτιστή Warp Charge 30T.

Τέλος, το OnePlus Nord είναι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά μία αξιόλογη συσκευή στην τιμή του αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο καταναλωτής αλλά και ο ανταγωνισμός με τον mid-range ανταγωνισμό να περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το Moto G 5G, το Realme X50 5G αλλά και το Oppo Reno4 Pro 5G. Κατ εμέ είναι μία καλή επιλογή και φαίνεται πως δικαιώνει τον χαμό που έγινε.

Στο παρακάτω poll αν θέλετε μπορείτε να μας πείτε την γνώμη σας για το νέο smartphone της OnePlus:

[socialpoll id=”2667704″]