HollywoodΕίναι γεγονός πως μερικοί κινηματογραφικοί ρόλοι ερμηνεύονται συνήθως από κάποιους αστέρες του Hollywood με τόσο καλό τρόπο που τελικά τους ταυτίζουμε με το χαρακτήρα τον οποίο υποδύονται. Όμως, σε κάθε ταινία υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του casting. Ενώ αρκετές φορές τα πράγματα λειτουργούν ιδανικά, δηλαδή ο/η ηθοποιός δέχεται μια πρόταση από ένα Κινηματογραφικό Στούντιο, έναν παραγωγό ή ένα Σκηνοθέτη, λέει το μεγάλο “Ναι!” και η συνεργασία τους αρχίζει, υπάρχουν και αρκετές φορές όπου ο/η ερμηνευτής/τρια δε δέχεται το ρόλο. Κάποιες φορές μάλιστα ο αστέρας μετανιώνει για αυτή του την επιλογή.

Will Smith Neo MatrixΠρόσφατα είδαμε το παράδειγμα του ηθοποιού Will Smith, ο οποίος δέχτηκε προσφορά να παίξει τον Superman στη ταινία του Bryan Singer Superman Returns και το αρνήθηκε χωρίς να μετανιώσει. Aλλά παράλληλα και την περίπτωση όπου ο Smith αρνήθηκε την πρόταση να ερμηνεύσει το ρόλο του Neo, του κεντρικού πρωταγωνιστή των ταινιών The Matrix, πράγμα που όμως αργότερα μετάνιωσε. Σήμερα θα δούμε μερικούς ακόμα μεγάλους αστέρες που θα μπορούσαν να παίξουν μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ρόλους στην καριέρα τους, είπαν όμως το “Όχι” και τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι. Άραγε πώς θα ήταν όλοι αυτοί οι κινηματογραφικοί ρόλοι, εάν καλύπτονταν από τους αρχικούς ηθοποιούς; Τα πράγματα θα ήταν είτε σαφώς είτε καλύτερα, είτε χειρότερα από ότι είναι τώρα, όμως στα σίγουρα θα ήταν μια διαφορετική εμπειρία τόσο για τους συντελεστές της όποιας ταινίας, όσο και για εμάς τους οπαδούς.

TitanicΌπως ενημερωνόμαστε από μια συνέντευξη της Gwyneth Paltrow, η ηθοποιός αρνήθηκε τον ρόλο της Rose Dewitt-Bukater (τον οποίο τελικά ερμήνευσε η Kate Winslet) στη θρυλική ταινία Titanic του James Cameron. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός απορεί με τον εαυτό της πώς γίνεται να είπε το “Ναι” σε άλλες ταινίες, ενώ αρνήθηκε κάποιες άλλες. Ο Dustin Hoffman από την άλλη, μας ενημερώνει στο Digital Spy ότι κλήθηκε από τον Martin Scorsese να παίξει τον ρόλο που τελικά ερμήνευσε ο Robert De Niro στη ταινία του Taxi Driver.Θυμάμαι να συναντιέμαι με τον Martin Scorsese. Δεν είχε σενάριο και ούτε που γνώριζα ποιος ήταν. Σκεφτόμουν ‘για τι πράγμα μου μιλάει;’ Νόμιζα ότι ο τύπος ήταν απλά τρελός. (…) έκανα τόσα πολλά λάθη (αρνούμενος να παίξω σε ταινίες). Η λίστα είναι ατελείωτη.

Batman BeginsΟ Josh Hartnett είναι μετανιωμένος που είπε “όχι” στον Christopher Nolan όταν του ζήτησε να παίξει τον Batman, διότι σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του ηθοποιού, αυτό του κόστισε τη συμμετοχή του στο The Prestige, την αμέσως επόμενη ταινία του σκηνοθέτη. “Είπα σίγουρα όχι σε μερικούς λάθος ανθρώπους. Έμαθα το μάθημά μου όταν μιλήσαμε με τον Christopher Nolan για το ρόλο του Batman. Αποφάσισα ότι δεν ήταν για μένα. Μετά, (ο Nolan) δεν ήθελε να με βάλει στο The Prestige. Όχι μόνο προσέλαβαν το Batman τους για αυτό, αλλά προσέλαβαν και την τότε κοπέλα μου.” Εκείνη την περίοδο ο Josh Harnett διατηρούσε σχέση με την Scarlett Johansson, η οποία έπαιξε στο The Prestige του Christopher Nolan στο πλευρό του ηθοποιού Christian Bale που ερμήνευσε τελικά τον Batman αντί για τον Harnett.

lord of the ringsΧωρίς αμφιβολία, οι ταινίες Se7en και Michael Clayton είναι από τις κορυφαίες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου. Ο ηθοποιός Denzel Washington μας ενημέρωσε ότι αρνήθηκε να παίξει και στις δύο. “Είναι (τα σενάρια των Se7en και Michael Clayton) τα καλύτερα υλικά που έχω διαβάσει ποτέ, αλλά ήμουν αγχωμένους επειδή ήταν οι πρώτες εργασίες σκηνοθετών που δεν είχαν κάνει άλλες ταινίες και έκανα λάθος. Μπορεί να συμβεί.” Όπως συνέβη και το γεγονός το Se7en να ήταν υποψήφιο για ένα βραβείο Oscar και το Michael Clayton να κερδίσει τελικά ένα Oscar.

History of Swear WordsΟ Nicolas Cage πιστεύει ότι το να μετανιώνουμε για το παρελθόν μας είναι χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, ο ηθοποιός θεωρεί πως υπάρχουν σίγουρα ταινίες που θα τον ωφελούσαν αν οι συνθήκες του επέτρεπαν να παίξει σε αυτές. Με αυτή τη φράση, ο Cage μας πληροφόρησε για την απόφαση του να αρνηθεί να παίξει τον ρόλο του Aragorn στη τριλογία του Lord of The Rings του Peter Jackson. Στην αρχική εικόνα του άρθρου, βλέπουμε τον Nicolas Cage από την ταινία Season of the Witch του 2011, σε μια μορφή που κατά πολλούς οπαδούς είναι μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να ήταν ο ηθοποιός, εάν τελικά έπαιζε τον Aragorn.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο κινηματογραφικοί ρόλοι τους οποίους αρνήθηκαν μεγάλοι αστέρες, αλλά έπειτα μετάνιωσαν. Ελπίζουμε να απολαύσατε το άρθρο μας. Μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια ποιον ηθοποιό θα θέλατε να πει το “ναι” σε ένα ρόλο που τελικά αρνήθηκε.