Ο Viggo Mortensen έλαβε προσφορά να παίξει τον ρόλο του Wolverine, όμως ο ηθοποιός αρνήθηκε. Τι συνέβαλε σε αυτή την άρνηση;

Πρόσφατα μέσω του Three Pixels Lab, παρακολουθήσαμε το ταξίδι της διανομής του χαρακτήρα του Wolverine. Είδαμε την άρνηση του Russell Crowe που αντιπρότεινε το φίλο του Hugh Jackman, ο οποίος τελικά κατέληξε να δέχεται τον ρόλο και με αυτό τον τρόπο να κάνει μια τεράστια μετάβαση στη ζωή του σε αστέρας του Hollywood. Παράλληλα ενημερωθήκαμε για αρκετούς μεγάλους αστέρες οι οποίοι αρνήθηκαν να ερμηνεύσουν εμβληματικούς ρόλους. Σήμερα θα δούμε τον πραγματικό λόγο όπου ο ηθοποιός Viggo Mortensen είπε το μεγάλο “όχι” στο να ερμηνεύσει το χαρακτήρα του Wolverine.

20th Century StudiosΗ απάντησή μας έρχεται από ένα επεισόδιο του Happy Sad Confused podcast. Την εποχή του πρώτου X-Men, η 20th Century Fox (που όπως είδαμε σε άρθρο μας πλέον ανήκει στη Disney με νέο όνομα) ήθελε μια σειρά ταινιών στην οποία θα πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι χαρακτήρες και θα απεικονίζονταν από τους ίδιους ηθοποιούς, σε νέες περιπέτειες. Μια σταθερή ροή εργασίας και χρημάτων ακούγεται σαν όνειρο κάθε ηθοποιού, αλλά ο Mortensen είπε όχι στην προσφορά.

Αυτό που με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή ήταν απλώς η δέσμευση ατελείωτων ταινιών με τον ίδιο χαρακτήρα ξανά και ξανά“, εξήγησε ο Mortensen στον host του Happy Sad Confused, Josh Horowitz. “Ήμουν αγχωμένος με αυτό.” Παράλληλα, ο Viggo αποκάλυψε ότι ήταν ο γιος του, ο Henry Mortensen, του οποίου η διορατικότητα τον οδήγησε πραγματικά να απορρίψει την ευκαιρία του Wolverine. “Πήρα τον Henry στη συνάντηση που είχα με τον σκηνοθέτη (Bryan Singer) ως είδος γοητείας και οδηγό της τύχης μου. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να μάθει και κάτι“, δήλωσε ο Mortensen.

Lord of the ringsΆφησα τον Henry να διαβάσει το σενάριο και άρχισε να λέει ‘Αυτό είναι λάθος, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. (…)Δεν μοιάζει έτσι“, αποκάλυψε ο Viggo Mortensen. Ο Henry συνέχισε να επικρίνει το σενάριο του Singer, συγκεκριμένα στην απεικόνιση του Wolverine, πράγμα το οποίο δεν άρεσε καθόλου στο σκηνοθέτη/σεναριογράφο των X-Men. “Μετά από ένα σημείο ο σκηνοθέτης βγήκε εκτός εαυτού και στη συνέχεια το υπόλοιπο της συνάντησης το πέρασε με το να εξηγεί λεπτομερώς στον Henry γιατί πήρε ορισμένες ελευθερίες. Στη συνέχεια ο Henry με ρώτησε εάν θα αλλάξουμε τα πράγματα για τα οποία του είπε, και του λέω, ‘Δεν το πιστεύω. Δεν θα το κάνω ούτως ή άλλως, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να είναι αυτό που θα κάνω τα επόμενα χρόνια.’

Ο Viggo Mortensen όμως τελικά ερμήνευσε ένα χαρακτήρα σε συνεχόμενες ταινίες: Τον ρόλο του Aragorn στη Τριλογία του Lord of The Rings του Peter Jackson.