Το Man of God είναι ίσως από τις λίγες ελληνικές παραγωγές με τόση μεγάλη απήχηση στους κινηματογράφους τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική ταινία συνεχίζει ακάθεκτη να κόβει εισιτήρια στις κινηματογραφικές αίθουσες και κάνει μία πολύ σημαντική πορεία.

man of godΗ ταινία έχει δεχθεί αρνητικές κριτικές, κάτι που όμως δεν αποθάρρυνε το κοινό. Μάλιστα το πρώτο τετραήμερο προβολής της στους κινηματογράφους (Πέμπτη-Κυριακή) έκοψε 62.305 εισιτήρια σε 117 αίθουσες, το καλύτερο άνοιγμα ταινίας από τον Μάρτιο του 2020. Αυτές τις μέρες αναμένεται να ακουμπήσει και τις 200.000 αφού την προηγούμενη εβδομάδα το Man of God έφτασε τα 170.000 εισιτήρια.

Η επίσημη υπόθεση της ταινίας είναι η εξής:

“Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.”

man of god

Στo Man of God θα συμμετέχουν επίσης:

Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστος Λούλης, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνις, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα-Άννα Γκούγκουλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος και ο Mickey Rourke.