Απ’ όταν η Warner Bros. ανακοίνωσε πως θα αφήσει τον Zack Snyder να κάνει το Snyder Cut του Justice League, οι θαυμαστές αναρωτιόνταν πόσο σημαντικό θα ήταν να ξαναγυριστούν ορισμένες σκηνές. Ο σκηνοθέτης, έφυγε στα πρώτα στάδια της μετά-παραγωγής και ο Joss Whedon έγραψε και σκηνοθέτησε αρκετές νέες σκηνές που άλλαξαν εντελώς την τελική έκδοση της ταινίας που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους.

LighCast Podcast Logo

Το λογότυπο του LighCast Podcast.

Τώρα, η παραγωγός Deborah Snyder, αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το πως το Snyder Cut δημιουργήθηκε, αναφέροντας στο LightCast Podcast, πως τελικά γύρισαν μία μόνο ολοκληρωτικά καινούρια σκηνή αφού πήραν το πράσινο φως από τη Warner Bros. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Ο κόσμος σκεφτόταν ‘Ω, γύρισαν τόσα πολλά καινούρια πράγματα’ και εγώ είμαι κάπως ‘Κυριολεκτικά γυρίσαμε μία σκηνή, μία επιπρόσθετη σκηνή. Γυρίσαμε τρεις μέρες εκεί. Αυτό ήταν. Αυτό ήταν που καταγράψαμε.’

Με βάση το trailer, η νέα σκηνή, φαίνεται να είναι αυτή με το “Knightmare” στην οποία βλέπουμε το Joker του Jared Leto. Ο Snyder, έχει ήδη πει πως το cameo του Jared Leto δεν ήταν αρχικά στα σχέδιά του για το Justice League, παρόλα αυτά ο ηθοποιός ήταν πρόθυμος να δώσει μία ακόμη προσπάθεια στο ρόλο του από το Suicide Squad (2016) στη νέα έκδοση του Justice League.

Ο Ben Affleck, ο Ezra Miller και η Amber Heard συμμετείχαν στα γυρίσματα αυτής της μοναδικής νέας σκηνής, παρόλο που η Deborah Snyder ανέφερε πως ο Miller έπρεπε να γυρίσει τα δικά του πλάνα από μία σκηνή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ήταν απασχολημένος με τα γυρίσματα του Fantastic Beasts 3:

Ήταν επίσης περίεργο, επειδή ο Ezra [Miller] καθώς γύριζε [το Fantastic Beasts εκείνη την περίοδο] ήταν σ’ αυτή τη σκηνή’ εξήγησε ο Snyder. Οπότε τα δικά του γυρίσματα τα κάναμε εξ’ αποστάσεως. Ο Zack συνδέθηκε μαζί του με Zoom, γιατί ήταν στο Fantastic Beasts. Ευτυχώς, η ομάδα τους ήταν φοβερή. Ήταν κάπως ‘Θα σας βοηθήσουμε!’ οπότε πήραμε ένα green screen και αυτοί είχαν ένα μόνιτορ και ένα Zoom. Είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει τον Ezra μέσω Zoom και τον βάλαμε μέσα.

Deborah Snyder

Η Deborah Snyder.

Η Deborah Snyder, επίσης, αποκάλυψε πως χιλιάδες πλάνα με οπτικά εφέ ήταν αναγκαία για το Zack Snyder’s Justice League και είχαν περίπου το μισό από το χρόνο που χρειαζόταν για να τα κάνουν:

Η διάρκεια είναι σχεδόν τέσσερις ώρες. Αν σκεφτείς πόσος περισσότερος χρόνος είναι αυτός και μετά αν σκεφτείς πόσο βαριά οπτικά εφέ έχουν οι ταινίες υπερηρώων, έπρεπε σε έξι μήνες να κάνουμε περίπου 2.650 πλάνα με οπτικά εφέ. Δείτε, είχαμε πολλά σκηνικά φτιαγμένα, αλλά πιστεύω με τον τρόπο που έγινε η κινηματογραφική κυκλοφορία, άλλαξαν πολλά πράγματα. Και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς δουλεύαμε την ταινία, [υπήρχαν] μερικά πράγματα που ο Zack ήθελε να αλλάξει, μερικά από τα σχέδια για τους χαρακτήρες. Οπότε, θέλουμε πίσω την αρχική πρόθεση, την πρόθεση του Zack, σχετικά με τους χαρακτήρες και έπρεπε να ξαναχτίσουμε αυτά τα μοντέλα. Αλλά μετά, απλά υπήρχαν πάρα πολλά πλάνα να κάνουμε.

Το Snyder Cut του Justice League, θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου στο HBO Max.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκαν αφίσα, σύνοψη και ημερομηνία κυκλοφορίας για το Snyder Cut.

Δείτε το νέο trailer του Snyder Cut.

Τελευταία ταινία του Zack Snyder για την DC θα είναι το Justice League.