Η Asus ανακοίνωσε το νέο της μηχανικό πληκτρολόγιο, ROG Claymore II στα πλαίσια της CES 2021. Το πληκτρολόγιο είναι σχεδιασμένο για gamers, με customizable macro keys και φωτισμό RGB για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά. Μάλιστα, είναι το πρώτο keyboard της Asus που διαθέτει τους μπλε ή τους κόκκινους διακόπτες ROG RX με διάρκεια ζωής 100 εκατομμυρίων πατημάτων.

Το ROG Claymore II ίσως αποτελεί την ιδανική λύση για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το numpad. Αυτό διότι είναι αποσπώμενο, γεγονός  που δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθεί όταν χρειάζεται να εξοικονομηθεί χώρος και να συνδεθεί μαγνητικά όταν το χρειαστείτε. Για τη σύνδεσή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε καλώδιο USB-C, είτε να συνδεθεί ασύρματα, μέσω 2.4GHz. Για την ασύρματη χρήση του υπάρχει μπαταρία 4.000mAh, που μπορεί να ανταποκριθεί σε 40 ώρες χρήσης. Η σύνδεση μέσω USB-C υποστηρίζει ταχεία φόρτιση και σύνδεση USB για άλλες συσκευές.

Παράλληλα, η Asus ανακοίνωσε το ασύρματο gaming ποντίκι, ROG Gladius III Wireless. Μοιάζει αρκετά με το Razer DeathAdder V2. Ο αισθητήρας του υποστηρίζει μέχρι και 19.000 DPI και μπορεί να συνδεθεί είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, μέσω 2,4GHz ή Bluetooth. Αργότερα θα δούμε και μια αμιγώς ενσύρματη έκδοσή του. Στο μεταξύ, υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθούν τα πλήκτρα ώστε να βρείτε τι σας βολεύει περισσότερο.

ROG Gladius III Wireless

Δε γνωρίζουμε ακόμα την τιμή των δύο προϊόντων της Asus, ενώ στην περίπτωση του ποντικιού ROG Gladius III Wireless δε γνωρίζουμε ούτε για την κυκλοφορία του, πέρα από το γεγονός ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αποτελεί το στόχο της εταιρείας. Όσο αφορά στο ROG Claymore II, θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021