Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/4/2019
Πλατφόρμα: PC
Είδος: Strategy 
Εταιρεία Ανάπτυξης: Paradox Interactive
Εταιρεία Έκδοσης: Paradox Interactive

Ένας βετεράνος του Strategy χώρου, η Paradox Interactive, μας παρουσιάζει αυτή τη φορά τον νέο της τίτλο, Imperator: Rome. Στα χνάρια που άφησε η επιτυχία τίτλων όπως το Europa Universalis IV, Crusader Kings 2 αλλά και Hearts of Iron IV, ερχεται να συμβάλλει το Imperator: Rome.

Gameplay 

Η φιλοσοφία του παιχνίδιου είναι απλή. Διάλεξε μια χώρα και δοκίμασε την τύχη σου. Μπορείς να τα πας καλύτερα ως Μακεδονία αμέσως μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου; Θα τα καταφέρεις ενάντια στις Λεγεώνες της Ρώμης ως Καρχηδόνα; Όπως και οι προηγούμενοι τίτλοι, έτσι και το Imperator έχει μια πρωταρχική φιλοσοφία: ελευθερία. Ως παίκτης, έχεις την ελευθερία να παίξεις όποια χώρα θέλεις, η καθεμία με δική της ιστορία και ενδιαφέροντα events.

Imperator: Rome

Στο Imperator: Rome κάθε χώρα έχει διάφορες οικογένειες οι οποίες παλεύουν για πολιτική δύναμη στην σκηνή του κάθε κράτους. Οι δρόμοι προς την απόλυτη εξουσία είναι πολλοί. Ως παίκτης έχεις την δυνατότητα να φυλακίσεις αντίπαλες οικογένειες, να τις καταδικάσεις σε θάνατο, να ζητήσεις χάρες από αυτές, μέχρι και να προξενήσεις εμφύλιο πόλεμο, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση του θρόνου. Όλα αυτά μέσω ενός εξαίρετου συστήματος συμβάντων (events) με πολλαπλές επιλογές. Σύναψε συμμαχίες, εγκατέστησε μέλη της οικογένειας σου σε θρόνους άλλων χωρών και εδραίωσε την κυριαρχία σου με την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που δίνει το παιχνίδι.

Imperator: Rome

Imperator: Rome

Από το παιχνίδι δεν λείπει και ένα τεράστιο και πολύπλοκο σύστημα παραγωγής, αγαθών και εμπορίου. Η κάθε επαρχία του παιχνιδιού παράγει κάτι, όπως για παράδειγμα  λάδια στην Σπάρτη, σίδερο στην Ολυμπία και κρασί στην Κόρινθο. Το κάθε αγαθό και η εμπορία του, συμβάλλουν στην ενίσχυση του ταμείου του κράτους αλλά και της κυβερνούσας οικογένειας συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις σωστά με ποια χώρα θα κάνεις εμπόριο, τι θα εισάγεις και τι θα εξάγεις καθώς το κάθε αγαθό έχει και μια ιδιότητα.

Imperator: Rome

Η μάχη στο Imperator είναι πολυσύνθετη. Στο αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις παίζουν ρόλο 15 διαφορετικοί παράγοντες. Morale (ηθικό, η πράσινη μπάρα), Discipline (Πειθαρχία, μειώνει τις απώλειες σου και αυξάνει τις απώλειες του αντιπάλου), τακτικές, ακόμα και η ικανότητα του στρατηγού και το είδος των στρατιωτών παίζει ρόλο (ιππικό, τοξότες, ελέφαντες κλπ).

Imperator: Rome Imperator: Rome

Ένα εκπληκτικό Soundtrack

Από ένα παιχνίδι της Paradox Interactive δεν θα μπορούσε να λείπει ένα εξαίρετο soundtrack. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πάρα μόνο ότι ταιριάζει πανέμορφα με το ύφος του παιχνιδιού. Μπορείτε να απολαύσετε το soundtrack εδώ. Κομμάτια όπως το Nightwatch, το Elergy και το Caesarion θα σας συνοδέψουν άριστα στην προσπάθεια σας να επαναφέρετε την αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου.

Eν κατακλείδι

Μια αρκετά καλή προσπάθεια από την Paradox Ιnteractive, αν και ελαφρώς ρηχή, το Imperator: Rome είναι μια όμορφη βάση πάνω στην οποία η εταιρεία θα χτίσει ένα αριστουργιματικό παιχνίδι μέσω patches και μελλοντικών DLC.

Από μικρός με ένα controller στο χέρι. Είτε sega genesis, ps1 είτε ποντίκι, κατέχω ακόμα το ρεκόρ στο 3d pinball @windows 2000 και μέχρι σήμερα κρατάω στο πορτοφόλι μου τη memory card από το playstation 1 που είχα τότε ~

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here