fbpx

Need for Speed Hot Pursuit Remastered – Review

Γνωρίζαμε πολύ καιρό πριν την επίσημη κυκλοφορία, μέσω φημών ότι θα έρθει ένα remaster του Need for Speed Hot Pursuit, ενός arcade Need for Speed παιχνιδιού του 2010. Είχαμε γράψει μάλιστα εδώ το πόσο όμορφο φαίνεται παρά την ηλικία του και το πόσο καλά στέκεται μέχρι και σήμερα. Λίγο ύστερα από αυτό το άρθρο ήρθαν οι φήμες, η ανακοίνωση κλπ. Το trailer δεν άφησε καμία απολύτως αίσθηση, πέρα από το ότι έρχεται ένα remaster ενός παλιού παιχνιδιού. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να κυκλοφορήσει είχαμε το φιάσκο με το Crysis Remastered και το πώς οι όποιες αλλαγές ήταν ένα αστείο, πράγμα, όμως, που μετά από δημόσια κατακραυγή άλλαξε. Ευτυχώς, δεν έγινε κάτι τόσο τραγικό στο Hot Pursuit Remastered, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να πανηγυρίσουμε. Όλα όμως θα τα εξηγήσουμε αναλυτικά παρακάτω.

Ενδιαφέρον για μένα είχε να συγκρίνω τα δύο παιχνίδια στο ίδιο περιβάλλον, στην περίπτωσή μας τον υπολογιστή μου. Επομένως, ως κάτοχος του παλιού Hot Pursuit, έπαιξα και εκείνο λίγες μέρες, ίσα ίσα να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.

Ίδιος κορμός, ίδια εμπειρία

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι δε χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα για το story του Need for Speed Hot Pursuit Remastered και πώς αυτό είναι δομημένο, αφού μιλάμε για ένα remaster, το οποίο σημαίνει ότι το story δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Ο παίκτης παίζει είτε ως οδηγός είτε ως αστυνόμος και προσπαθεί να περάσει διάφορα events. Στόχος είναι και στις 2 πλευρές να φτάσει το επίπεδο 20, που είναι είτε Most Wanted οδηγός είτε Ultimate Enforcer. Φυσικά, το κάθε επίπεδο έχει και τα πλεονεκτήματά του, όπως καλύτερα αυτοκίνητα και καλύτερος εξοπλισμός.

Παράλληλα, αφού ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, και το Gameplay έχει μείνει το ίδιο και όχι χωρίς λόγο. Το Hot Pursuit είχε ένα πολύ καλό handling σύστημα για την εποχή του, που ανταποκρίνεται πολύ καλά ακόμη και σήμερα. Ίσως να μην είναι το ιδανικό σύστημα για τιμονιέρα, αλλά μπορεί να το απολαύσει ακόμα και κάποιος που παίζει από πληκτρολόγιο. Ο χειρισμός είναι αρκετά απλός: WASD για κίνηση εμπρός/πίσω/δεξιά/αριστερά, Space για χειρόφρενο και Shift για νίτρο. Το τελευταίο συμπεριφέρεται επίσης με πολύ καλό (για arcade παιχνίδι) τρόπο, με το καλύτερο μέρος να το ενεργοποιήσει κανείς να είναι αμέσως μετά από μια στροφή, όπου χρειάζεται αυτή η ώθηση στην επιτάχυνση. Παράλληλα, υπάρχουν και οι 4 ικανότητες που έχει ο παίκτης, είτε ως αστυνόμος είτε ως οδηγός. Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, αλλά δεν είναι κάτι διαφορετικό από το τελευταίο παιχνίδι. Φυσικά για να μην το αναφέρουμε ως κάτι αρνητικό, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό.

Τέλος, την επιστροφή του κάνει και το Autolog, το στοιχείο εκείνο που δίνει έναν πιο “κοινωνικό” χαρακτήρα στο παιχνίδι και αφήνει το αίσθημα της συναναστροφής με άλλους, αλλά παράλληλα αυξάνει και τον ανταγωνισμό. Φυσικά και αυτό είναι μια ευχάριστη προσθήκη, αλλά όπως και πριν δεν είναι κάτι το καινούριο.

Θα είναι σαν remastered αλλά δεν θα είναι

Πριν αρχίζουμε να ρίχνουμε κάποια καμπανάκια και λέμε τα αρνητικά σημεία του παιχνιδιού, οφείλουμε να πούμε και τα θετικά. Όντως σε γενικότερο πλάνο τα γραφικά έχουν αναβαθμιστεί, δίνοντας μια πολύ καλύτερη εικόνα. Ο παίκτης μπορεί πλέον να αλλάξει το preset των γραφικών και να διαλέξει ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες, κάτι που δε γινόταν στο προηγούμενο παιχνίδι, το οποίο ήταν ένα απλό port από κονσόλες σε υπολογιστή. Το αναβαθμισμένο παιχνίδι έχει πολύ καλύτερες γωνίες και επιφάνειες, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα. Η συνολική ποιότητα του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά, με το κέντρο της βαρύτητας να πέφτει στους δρόμους και τις τριγύρω επιφάνειες, αυστηρά όμως με όσες είναι πάνω στον δρόμο πράγμα που εξηγήσουμε παρακάτω. Παράλληλα, έχουν αναβαθμιστεί τα cutscenes, το UI, όλα τα μενού και κάθε τι ανάλογο. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που επηρεάζει τόσο πολύ τον παίκτη και επομένως δεν είναι κάτι το οποίο αξίζει κάτι παραπάνω από μια απλή αναφορά. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν παντού οι αντανακλάσεις, τις οποίες χρησιμοποιούσε παλιότερα η EA για να κρύψει ίσως κάποια όχι τόσο επιτυχημένα στοιχεία του παιχνιδιού. Έτσι, η εικόνα αποκτά μια αρκετά μεγαλύτερη ευκρίνεια και αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα και οι γραμμές του παιχνιδιού.

Από εδώ και πέρα όμως τα γραφικά παίρνουν τη κατιούσα. Ανέφερα πιο πάνω πως ό,τι δεν ήταν κοντά στο δρόμο δεν είχε την ίδια καλή τύχη με τα υπόλοιπα. Τα περιβάλλοντα, όπως βράχοι, πλαγιές και βουνά στο βάθος είδαν μια απλή μεταφορά από το ένα παιχνίδι στο άλλο, κάτι αντίστοιχο του Αντιγραφή/Επικόλληση. Πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου όταν στον πρώτο αγώνα είδα κάποιες πλαγιές ή κάποια βράχια να είναι στην κατάσταση που ήταν. Δεν είναι ότι ήταν ενός υψηλού επιπέδου, αλλά και με το υπόλοιπο περιβάλλον να έχει δει μια κάποια αναβάθμιση, πλέον φαίνονταν επιεικώς απαράδεκτα. Ακόμα, μπορεί όντως η συνολική ποιότητα να έχει αναβαθμιστεί, αλλά δεν είναι μια αλλαγή αρκετή να δικαιολογήσει τα 25 επιπλέον GB απαιτούμενου αποθηκευτικού χώρου, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι δεν προστέθηκε First Person View και πολλά textures έχουν παραμείνει αναλλοίωτα.

Γενικότερες παρατηρήσεις

Δεν έχουμε να πούμε πολλά ακόμα για το παιχνίδι. Ίσως ένα από τα θετικά του να είναι ότι, στις κατάλληλες για τον κάθε υπολογιστή ρυθμίσεις, τρέχει απίστευτα ομαλά και χωρίς προβλήματα. Βέβαια και λίγο παραπάνω να το ζορίσει κανείς, όπως εγώ που το έβαλα στα ultra, δε θα έχει πρόβλημα παρά σε μια με δύο περιπτώσεις. Από την άλλη, έχει ανώτατο όριο τα 60 FPS, το οποίο είναι πολύ κακό για παιχνίδι σε υπολογιστή. Οι ήχοι είναι πολύ καλοί, αλλά σε κάποιες στιγμές οι ήχοι του κινητήρα κάνουν υπερβολικό θόρυβο, χωρίς να χρειάζεται.

Τελική Ετυμηγορία

Είναι το Need for Speed Hot Pursuit Remastered ένα διασκεδαστικό και απολαυστικό παιχνίδι, που μπορεί να προσφέρει ενδιαφέροντες αγώνες και κόντρες; Φυσικά. Το Seacrest Country είναι ένα απίστευτα σχεδιασμένο μέρος, με κάθε είδους τοπία, όπως έρημοι, βουνοκορφές, θάλασσες και δάση. Αξίζει το Need for Speed Hot Pursuit Remastered τα 30 ευρώ που ζητά και παραδίδει αυτό που υπόσχεται; Σε καμία περίπτωση. Ενώ είναι σίγουρα μια αναβάθμιση, φαινόταν ήδη από τα τρέιλερ και τώρα επιβεβαιώθηκε στη πράξη, ότι η αλλαγή είναι πέρα για πέρα επιφανειακή, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους πολλά προβλήματα που υπήρχαν ήδη από το πρώτο παιχνίδι και απλά βασίζεται στην καλή φήμη του πρώτου τίτλου και τη νοσταλγία για μερικές πωλήσεις.

Το παλιό παιχνίδι δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά, επομένως αν θέλετε να ξανατρέξετε στο Seacrest Country, αυτό είναι η μόνη σας επιλογή, κάτι που είναι αναμενόμενο. Μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα του στο Steam.

guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια
Eneba Many GEOs

READ MORE

FIND US ON

6,494FansLike
727FollowersFollow
298FollowersFollow
1,930SubscribersSubscribe