Αν έχει υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στις συσκευές ήχου τα τελευταία χρόνια είναι η μετάβαση από τα ενσύρματα ακουστικά για κινητό, σε ασύρματα πάσης φύσεως. Στα δικά μου μάτια, ο πιο εύχρηστος τύπος τέτοιων ακουστικών είναι τα earbuds και για ένα ζευγάρι τέτοια θα μιλήσουμε. Συγκεκριμένα, θα ασχοληθούμε με τα TW916 Earbuds της Havit.

Τα εν λόγω ακουστικά είναι τα πρώτα earbuds που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και μπορώ να πω ότι από την αρχή είναι σαφές πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι. Στέκονται πολύ ωραία και άνετα στο αυτί, γεγονός πολύ σημαντικό για earbuds, μια και είναι μεγάλος ο κίνδυνος να χαθούν αν πέσουν. Η σύνδεση με το κινητό έγινε αρκετά εύκολα και γρήγορα, το οποίο αποτελεί σίγουρα ένα συν.

Από άποψης σχεδιασμού, τα TW916 Earbuds είναι αρκετά διακριτικά και η ποιότητα κατασκευής τους, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, δε φαίνεται κακή. Η θήκη τους μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι παρεκκλίνει από αυτό που έχουμε συνηθίσει από ανάλογα προϊόντα. Να πω εδώ ότι η θήκη φαίνεται ότι είναι αρκετά εύκολο να φύγει από το χέρι, οπότε καλό θα ήταν να μην την κρατά κανείς.

Σε ό,τι αφορά το πώς στέκονται στο αυτί, δοκιμάστηκαν αρκετά μπορώ να πω και τα πήγαν καλά, όπως προανέφερα. Επειδή είναι αρκετά εύκολο να ξεχάσεις ότι φοράς ακουστικά, καθότι είναι ελαφριά και ασύρματα, είναι σημαντικό να μην έχεις συνεχώς το άγχος ότι θα τα χάσεις. Από άποψης ήχου, τα earbuds είναι πραγματικά πολύ τίμια. Είναι αρκετά δυνατά ώστε να μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου σε επαρκή ένταση, ακόμα και όταν υπάρχει αρκετός θόρυβος. Το μπάσο είναι αρκετά καλό, τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε το αποτέλεσμα που θα είχαμε από overear ακουστικά ή από ακουστικά που ανήκουν σε υψηλότερο τιμολογιακό εύρος. Να σημειώσω ότι η μπαταρία μου φάνηκε αρκετά ικανοποιητική και σε συνθήκες αδράνειας φαίνεται ικανή να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Δύο μικρές παρατηρήσεις που έχω να κάνω σχετικά με την πρώτη χρήση τους έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά τους κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Όταν πήγα να τα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά, αρχικά το ένα δεν έπαιζε. Ωστόσο, το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, όταν απλά το κούνησα λίγο μέσα στη θήκη. Λίγο αργότερα, είχα την αίσθηση ότι ο ήχος από τα δύο ακουστικά δεν συγχρονιζόταν. Δεν είμαι σίγουρος αν όντως ήταν έτσι, αλλά μετά από ένα Pause/Play δεν υπήρχε κανένα θέμα.

tw916 earbuds

Συνοψίζοντας, τα Havit TW916 Earbuds αποτελούν μια τιμιότατη επιλογή για earbuds σε μια καλή τιμή. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για τη μακροζωία τους, αλλά σε περίπτωση που δεν αντιμετωπίσουν προβλήματα σε βάθος χρόνου, αποτελούν μια καλή επιλογή, ειδικά στα χρήματα που διατίθενται. Μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ, στα 19,70€.