Τα Windows 11 είναι πλέον γεγονός όπως μας αποκάλυψε σε πρόσφατο ψηφιακό live event η Microsoft. Η εταιρεία μας παρουσίασε το νέο λειτουργικό της Windows 11 και μας έδειξε αρκετά από τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει.

Πέρα όμως από τις πολλές αλλαγές που φέρνει το νέο λειτουργικό, θα χρειαστεί να ξέρουμε και τις απαιτήσεις του, προκειμένου να το περάσουμε στα συστήματά μας. Η Microsoft μας έκανε γνωστό πως τα Windows 11 θα είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για τους κατόχους του Windows 10 λειτουργικού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα συστήματα είναι έτοιμα να δεχτούν το νέο λειτουργικό. Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, οι ελάχιστες απαιτήσεις των νέων Windows είναι οι εξής:

  • Επεξεργαστής 1GHz 64-bit με δύο πυρήνες
  • 4GB μνήμη RAM
  • 64GB αποθηκευτικός χώρος
  • 9″ οθόνη
  • 1366×768 ανάλυση
  • UEFI, Secure Boot & TPM 2.0 συμβατότητα
  • DirectX 12 συμβατά γραφικά / WWDM 2.x

Όπως βλέπουμε λοιπόν από τις παραπάνω πληροφορίες, φαίνεται πως τα νέα Windows 11 δεν είναι και ιδιαίτερα βαριά σαν λειτουργικό, ενώ για πρώτη φορά έχουμε την υποστήριξη 64-bit επεξεργαστών και μόνο, καθώς τα 32-bit συστήματα έχουν σταματήσει να υφίστανται εδώ και αρκετό καιρό. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη εντός του λειτουργικού για τις 32-bit εφαρμογές, χωρίς ωστόσο να διαθέσει κάποιο αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα αργότερα στην αγορά.

Ένα ακόμα σημείο που αξίζει να σταθούμε, είναι οι οθόνες των 9 ιντσών. Με την αλλαγή αυτή της Microsoft θα έρθει και μια ακόμα αλλαγή στην διανομή του λειτουργικού, καθώς πλέον δεν θα μπορούμε να βρούμε tablets μικρότερα από 9 ίντσες οθόνη με Windows 11.

Τέλος, εντοπίζουμε ακόμα δύο σημαντικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με το αποθηκευτικό χώρο αλλά και την μνήμη RAM. Για πρώτη φορά βλέπουμε λειτουργικό σύστημα Windows να απαιτεί 64BG αποθηκευτικό χώρο, μιας και τόσα χρόνια είχαμε μείνει στο κατ’ ελάχιστο 32GB, αν και πάλι ήταν αρκετά για την εγκατάσταση του λειτουργικού. Παρέα με τα 64GB όμως, έχουμε και τα 4GB μνήμης RAM, μιας και αρκετά χρόνια τώρα η ελάχιστη ήταν μόλις 2GB μνήμης RAM.

Έτσι λοιπόν, με τις ελάχιστες απαιτήσεις αυτές, η Microsoft θεωρεί πως το λειτουργικό της θα είναι έτοιμο να τρέξει σε όλες τις συμβατές συσκευές χωρίς προβλήματα και με ομαλή εμπειρία. Εσείς θα βάλετε Windows 11 στο σύστημά σας, μόλις αυτά κυκλοφορήσουν; Πείτε μας στα σχόλια κάτω από το άρθρο.