Μια από τις αλλαγές που θα δούμε στα Windows 11 όταν κυκλοφορήσουν είναι η αλλαγή χρώματος της Blue Screen of Death. Πλέον, όταν υπάρχει crash θα βλέπουμε μαύρη οθόνη, με τη Microsoft να αλλάζει το χρώμα ώστε να ταιριάζει με το νέο μαύρο logo που θα υπάρχει στις οθόνες κατά το shutdown.

Αυτή ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη μεγάλη αλλαγή στη λεγόμενη Blue Screen of Death, από τότε που η Microsoft πρόσθεσε το στενοχωρημένο emoji, στα Windows 8 το 2012 και τα QR codes το 2016. Η πρώτη φορά που είδαμε αυτό το feature ήταν στα Windows 3.0, όταν προσέφερε στους επαγγελματίες έναν τρόπο για να διαγνώσουν προβλήματα στο hardware και τη μνήμη.

Πέρα από την αλλαγή στο χρώμα, δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό μεταξύ της μπλε οθόνης που γνωρίζαμε ως τώρα και της μαύρης που θα την αντικαταστήσει. Το preview που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τα Windows 11 περιλαμβάνει και μια πράσινη οθόνη, ένα χρώμα που χρησιμοποιείται από τη Microsoft για τα Insider builds των Windows από το 2016.

Για την ώρα δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί τελικά, με την εταιρεία να μην έχει σχολιάσει το γεγονός. Ωστόσο, έχει αρκετούς λόγους να προβεί σε αλλαγές γενικά στο οπτικό κομμάτι. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί.