Τα Windows 11 κυκλοφόρησαν είναι διαθέσιμα για να τα δοκιμάσετε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μορφή τους που μοιάζει ένα τελικό build και μπορείτε να το κατεβάσετε για να έχετε μια πρώτη άποψη για το νέο λειτουργικό της Microsoft. Η διαδικασία αναβάθμισης είναι πολύ απλή.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που προσφέρουν τα Windows 11, όσοι τα δοκιμάσετε να βρείτε ένα ανανεωμένο Microsoft Store, νέα εμφάνιση και αίσθηση στα Start Menu και Taskbar, built-in υποστήριξη για εφαρμογές Android, και το νέο χαρακτηριστικό, AutoHDR. Παρά τις παραπάνω προσθήκες, ωστόσο, το λειτουργικό δε φαίνεται να προσφέρει κάτι το τόσο ιδιαίτερο και τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε δεν αλλάζουν ριζικά την εμπειρία που θα έχετε. Επιπλέον, παρά την “κυκλοφορία” τους, τα νέα Windows εξακολουθούν να δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Τα εισαγωγικά στη λέξη κυκλοφορία σαφώς έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν έχουμε στα χέρια μας το τελικό build. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια παλιά menus, τα οποία θα έπρεπε να έχει ξεφορτωθεί η Microsoft εδώ και καιρό.

Φυσικά, υπάρχουν αρκετά θετικά, όπως οι νέοι ήχοι, η επανασχεδιασμένη εμπειρία στα παράθυρα των εφαρμογών και η νέα λειτουργία, Window snap. Για να τα δοκιμάσετε όλα αυτά, αρκεί να κατεβάσετε τα νέα Windows 11, πατώντας εδώ. Φυσικά, μπορείτε απλά να περιμένετε να σας έρθει από μόνη της η αναβάθμιση μέσα στο επόμενο έτος. Ο ευκολότερος τρόπος να εγκαταστήσετε το λειτουργικό είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του Installation Assistant της Microsoft. Ευχόμαστε καλή τύχη σε όποιον δοκιμάσει από τώρα την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό.