Το Adobe Acrobat πρόσθεσε μια επέκταση για το Google Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία επεξεργασίας PDF απευθείας μέσω των προγραμμάτων περιήγησής τους.

adobe

Η νέα επέκταση θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν, να μετατρέπουν, να συμπιέζουν και να επεξεργάζονται αρχεία PDF στο πρόγραμμα περιήγησης, χωρίς να αλλάζουν εφαρμογές. Μόλις γίνει λήψη και εγκατάσταση της επέκτασης στο πρόγραμμα περιήγησης, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν αρχεία με άλλους για να συλλέξουν όλα τα σχόλια σε ένα μέρος. Τα άτομα με συνδρομή Adobe Acrobat DC μπορούν επίσης να μετατρέψουν ιστοσελίδες σε PDF. Η κυκλοφορία της επέκτασης του Google Chrome ανακοινώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

Με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, το άνοιγμα των PDF χρησιμοποιώντας το Adobe Acrobat για το Chrome λειτουργεί ακριβώς όπως ένας διαδικτυακός επεξεργαστής PDF. Οι χρήστες θα μπορούν να συμπληρώσουν και να υπογράψουν ένα αρχείο ή να σημειώσουν ένα PDF με σχόλια, επισημάνσεις και σχέδια.

adobe

Επίσης, μπορούν να μοιραστούν ένα αρχείο με άλλους για να συλλέξουν όλα τα σχόλια σε ένα μέρος, όπως προαναφέραμε. Το εργαλείο “Συμπλήρωση και επεξεργασία” στην επέκταση Adobe Acrobat δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν φόρμες και να προσθέτουν υπογραφές χωρίς κόστος, χωρίς να εγκαταλείπουν το πρόγραμμα περιήγησης. Η δωρεάν πρόσβαση επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να εκτυπώνουν επίσης τα έγγραφα. Οι χρήστες με συνδρομή Adobe Acrobat Pro DC θα λάβουν επιπλέον εργαλεία με την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Οι συγκεκριμένοι χρήστες θα μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο PDF σε έγγραφο του Microsoft Word από το πρόγραμμα περιήγησης, θα έχουν πρόσβαση στη μετατροπή ιστοσελίδων σε PDF, τη διατήρηση της διάταξης, τη μορφοποίηση και τους συνδέσμους των καταγεγραμμένων σελίδων.

Οι συνδρομές Acrobat Pro DC είναι διαθέσιμες σε 18,69 ευρώ το μήνα και το Standard ανέρχεται σε 16,11 ευρώ για ένα μήνα. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να αγοράσει τα διάφορα πακέτα από τον επίσημο site της επιχείρησης από εδώ.