Η Opera ανακοίνωσε σήμερα μια custom έκδοση του δικού της φυλλομετρητή ο οποίος στοχεύει να κάνει την ζωή των gamers και των streamers ευκολότερη. Ονομάζεται Opera GX και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η οριοθέτηση στην χρήση του CPU και της RAM από τον browser.

Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί τον browser του δίχως να ξοδεύει πολύτιμους πόρους που είναι σημαντικοί για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ένας streamer.

Running a game might require a lot of effort from your machine. Even more so if you are streaming while you play. Before Opera GX, gamers often shut down their browsers to not slow down their gaming experience. We came up with the GX Control feature to make people’s games run more smoothly without requiring them to compromise on what they do on the Web.

Εκτός από τα παραπάνω, ο πίνακας ελέγχου του GX έχει ενσωμάτωση του Twitch δηλαδή οι χρήστες μπορούν να συνδέονται στους λογαριασμούς τους και να λαμβάνουν διάφορες ειδοποιήσεις.

Ο Opera GX έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά του βασικού browser δηλαδή ενσωματωμένο AdBlocker (sic), υποστήριξη για video pop-ups και ενσωματωμένο VPN.

Ο Οpera GX βρίσκεται σε στάδιο early-access, μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here