Η Apple ολοκλήρωσε μια αρκετά επικερδή για αυτή χρονιά. Εκτός αυτού όμως, ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και ακόμα πιο εκρηκτικά και την επόμενη.Το Apple App Store έσπασε ρεκόρ με τα έσοδά του μέσα στο 2019. Το ίδιο όμως ισχύει και για το συνολικό ποσό που έλαβε μεταξύ της παραμονής Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. $1,4 δισεκατομμύρια. Καλά διαβάσατε. Ένα κόμμα τέσσερα δισεκατομμύρια δολλάρια!

Η Apple πλήρωσε $38 δισεκατομμύρια σε developers μέσα στο 2019. Πρόκειται για το ένα τέταρτο των χρημάτων που έχει κερδίσει το App Store από την πρώτη μέρα του, το 2008 ($155 δις). Οι developers πληρώθηκαν $34 δις το 2018.

Στο μεταξύ, η Apple ξεκίνησε το 2020 με έσοδα ρεκόρ που άγγιξαν τα $386 εκατομμύρια της Πρωτοχρονιά. Αυτό συνιστά αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι.

Το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις υπηρεσίες της Apple, καθώς κυκλοφόρησαν τα Apple TV+, News+ και Arcade. Σε συνδυασμό με τα Apple Music και Apple Pay, η εταιρία δείχνει να μεταβάλει στο μοντέλο business της περισσότερο προς την παροχή υπηρεσιών.

Η Apple δεν έδωσε λεπτομέρειες όσον αφορά στα ποσά που έφερε κάθε υπηρεσία στα ταμεία της. Ενημέρωσε όμως ότι η εφαρμογή Apple TV θα είναι διαθέσιμη σε smart τηλεοράσεις LG, Sony και Vizio. Επίσης, έρχονται ανέπαφες συναλλαγές για τους χρήστες Apple Pay στις εξής πόλεις: Washington DC, Shenzhen και Guangzhou.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!