Χθες, στις 14 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft τερμάτισε επίσημα την υποστήριξη για τα Windows 7. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια από την κυκλοφορία τους, τα Windows 7 εξακολουθούσαν να είναι το κύριο λειτουργικό σύστημα για πολλούς υπολογιστές. Ειδικά για OEM υπολογιστές που κατασκευάστηκαν πριν το 2015, όταν και κυκλοφόρησαν τα Windows 10.

Η μετάβαση των χρηστών από τη μία έκδοση στην άλλη δεν ήταν εύκολη αποστολή για τη Microsoft. Ωστόσο, κηρύττωντας ότι το προϊόν έφτασε στο τέλος της ζωής του, η εταιρία προσπαθεί να κάνει εκατομμύρια χρήστες να πάρουν την απόφαση και να ασπαστούν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Στις 14 Ιανουαρίου λοιπόν, η Microsoft σταμάτησε να δίνει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες Windows 7. Ακόμα, τερματίστηκαν οι αναβαθμίσεις λογισμικού με νέα features και -το πιο σημαντικό- οι αναβαθμίσεις ασφαλείας. Η επίσημη πρόταση της εταιρίας είναι να γίνει αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση των Windows, τα Windows 10. Καθώς μερικοί υπολογιστές μπορεί να έχουν προβλήματα συμβατότητας με πιο καινούρια λειτουργικά συστήματα, προτείνεται ακόμα να γίνει έλεγχος των specifications του υπολογιστή. Αν είστε χρήστης του προγράμματος Extended Security Updates (ESU), θα εξακολουθήσετε να βλέπετε περαιτέρω υποστήριξη στο μέλλον. Ωστόσο, για τους απλούς χρήστες, η υποτήριξη έλαβε τέλος. Τα θρυλικά Windows 7, έφτασαν στο τέλος της ζωής τους.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!