Το 2019 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά του Facebook με όλες αυτές τις παραβιάσεις των δεδομένων του. Προσπαθώντας να διορθώσει αυτό που έγινε το προηγούμενο έτος το Facebook λανσάρει ένα νέο χαρακτηριστικό, με σκοπό να προστατέψει τους χρήστες από την παραβίαση του λογαριασμού τους. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Login Notifications και θα κάνει ό,τι ακριβώς λέει το όνομά του. Θα ειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που συνδέονται σε μια τρίτη υπηρεσία ή εφαρμογή χρησιμοποιώντας το Facebook Login. Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται μέσω της εφαρμογής Facebook και στην διεύθυνση email του λογαριασμού.

Login Notifications

Ανεξάρτητα από το πως θα λαμβάνει ο χρήστης τις ειδοποιήσεις, όλες θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες πληροφορίες μοιράζεται ο χρήστης με την υπηρεσία. Στο κουμπί “Edit Setttings”  μπορεί να διακοπεί η πρόσβαση της υπηρεσίας στις πληροφορίες και στον λογαριασμό. Συνεπώς, το Login Notifications βοηθά στην ανίχνευση της μη εγκεκριμένης πρόσβασης ή χρήση των πληροφοριών και για να γνωρίζει ο χρήστης τι πληροφορίες μοιράζεται με αυτές.

Κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα να φανεί χρήσιμο σε πολλούς χρήστες. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρουσιαστεί παραβιάσεις λογαριασμών και υποκλοπές από τρίτους. Με το Login Notification η εταιρεία του Facebook στοχεύει στη μείωση των παραβιάσεων που πέφτουν συχνά θύματα οι χρήστες του.