Ο George McDonald Church είναι γενετιστής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός dating application. Το Digi D8, έχει ως στόχο να αποτραπεί η σχέση μεταξύ χρηστών, που έχουν πιθανότητα να αποκτήσουν παιδιά με γενετικές ασθένειες.

Όραμα

Η εξάλειψη των κληρονομικών ασθενειών, είναι το όραμα του George Church με αυτό να συνεπάγεται ο,τι άνθρωποι με τις ίδιες γενετικές μεταλλάξεις, δεν θα γνωριστούν ποτέ(τουλάχιστον μέσω της εφαρμογής). Που αυτό με τον καιρό, θα φέρει την μείωση της πιθανότητας να έρθει στο κόσμο ένα παιδί με τέτοιου είδους ασθένεια.

Λειτουργία

Η εφαρμογή για να πετύχει τον στόχο της θα ελέγχει το πλήρες γονιδίωμα του κάθε χρήστη και στην συνέχεια θα εξετάζει αν υπάρχουν άλλοι χρήστες με τις παρόμοιες γενετικές μεταλλάξεις. Όσοι χρήστες ταιριάζουν στο κομμάτι αυτό, το Digi D8 θα τους αποκρύβει από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πιθανότητες γενετικής Ασθένειας

Ο καθηγητής αναφέρει πως υπάρχουν περισσότερες από 7.000 υποχωρητικές γενετικές ασθένειες, οι οποίες μπορούν να κληρονομηθούν από ένα παιδί που θα γεννηθεί από γονείς που φέρουν την ίδια γενετική μετάλλαξη. Η πιθανότητα αυτού του παιδιού να κληρονομήσει μια γενετική ασθένεια, ανέρχεται στο ποσοστό του 25%.

DNA 3PL

Ενσωμάτωση

Το Digi D8 θα μπορούσε επίσης να λειτουργεί στο παρασκήνιο άλλων υπάρχουσων dating sites ή εφαρμογών. Ενώ κάτι τέτοιο θα απορροφούσε το κόστος ενσωμάτωσης της εφαρμογής, από τους εγγεγραμμένους χρήστες των εφαρμογών που έχουν συνδρομή σε αυτές.

Η εφαρμογή του καθηγητή βρίσκεται υπό ανάπτυξη και η συλλογή των απαραίτητων δεδομένων για την επίτευξη του οράματος του, θα πάρει χρόνια.

Απόψεις

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν την άποψη ο,τι αυτό ξεπερνάει τα όρια, όπως επίσης ο,τι κάποιος μπορεί να ταιριάζει με τον άλλον, όχι μόνο στο γονιδίωμα αλλά και στην προσωπικότητα. Συνεπώς κάτι τέτοιο όπως το κοινό γονιδίωμα, δεν θα έπρεπε να μπαίνει εμπόδιο. Ενώ από την άλλη, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν την ίδια πεποίθηση με τον καθηγητή George Church.

Οι απόψεις είναι διαφορετικές και συγκρούονται. Αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να επιβάλει το ποιον θα γνωρίσει κάποιος. Αφού οι πρακτικές αυτές βρίσκονται μέσα σε μια εφαρμογή και αυτή με την σειρά της, μέσα στο κινητό μας.

'Ακης, όχι ο Πετρετζίκης. Αυτός είναι για να σου πει καμιά συνταγή, εγώ θα σου μιλήσω για PC. Αυτός θα σε κάνει να πεινάσεις (μπορεί και να χορτάσεις), από εμένα άρθρα θα διαβάσεις και αμα δεν σου αρέσουν... Να πας να το κοιτάξεις.