Πρέπει να το αποδεχτούμε πλέον πως όλες οι εφαρμογές, σιγά σιγά θα αποκτήσουν το δικό τους Dark Mode. Το WhatsApp είναι η εφαρμογή που έφερε πρόσφατα το σκουρόχρωμα θέμα για το περιβάλλον χρηστών της.

Θυμίζουμε πως το Android 10 ήρθε μαζί με το τέταρτο κινητό της Google της, Pixel 4. Το λειτουργικό είχε πληθώρες βελτιώσεις και αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη, με σημαντικότερο χαρακτηριστικό την εναλλαγή του θέματος σε σκούρους χρωματισμούς. Ωστόσο, το ίδιο συνέβη φυσικά και με τον ερχομό του iPhone 11, το οποίο έφερε μαζί του και το iOS 13, για τα υπόλοιπα κινητά της Apple.

whatsapp dark mode on 3PL

Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές αυτήν την στιγμή, όσον αφορά την ανταλλαγή μηνυμάτων. Η εφαρμογή μετρά περισσότερους από 5 εκατομμύρια χρήστες και προφανώς θέλει να ακολουθήσει τις αλλαγές των λειτουργικών. Όπως ακολούθησαν και υπόλοιπες εφαρμογές δηλαδή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αν έχετε ήδη εγκατεστημένη την έκδοση λειτουργικού Android 10 και iOS 13 για Android και iPhone αντίστοιχα, τότε η εφαρμογή θα έχει αλλάξει αυτόματα. Αν παρ’όλα αυτά έχετε παλιότερη έκδοση λογισμικού, τότε θα πρέπει να αλλάξετε το θέμα μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

dark mode whatsapp

Επίσης, να διευκρινίσουμε πως δεν μιλάμε για ένα θέμα που θα είναι τελείως μαύρο. Καθώς η αντίθεση του άσπρου με το μαύρο χρώμα, μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μάτια μας και να έχει χειρότερα αποτελέσματα από αυτά του κλασσικού χρωματισμού. Συνεπώς, το background του whatsApp θα ακολουθεί μια γκρι προσέγγιση, κρατώντας όλα τα θετικά που έχει το dark mode. Δηλαδή την μείωση της φωτεινότητας, την εξοικονόμηση της μπαταρίας(μόνο στις OLED), την βελτίωση αντίθεσης και την μείωση αντανάκλασης.

Διαβάστε επίσης: Google Play Store: Σύντομα θα έχει την επιλογή για dark mode