Πόσοι από εσάς ξέρατε πως η Mercedes-Benz AMG κατασκευάζει ταχύπλοα τύπου “Cigarette”; Είναι αλήθεια και μάλιστα αυτό είναι το 13ο στη σειρά. Πρόκειται για ένα σκάφος 12,5 μέτρων που ονομάζεται Nighthawk και είναι εμπνευσμένο από την Black Series της AMG. Έχει συνολική ισχύ 2.250 ίππων και σχεδιαστικές λεπτομέρειες από την AMG GT Black Series.

Όλη αυτή η ισχύς προέρχεται από πέντε εξωλέμβιους V8 κινητήρες Mercury Racing 450R 4,6 λίτρων, ο καθένας από τους οποίους παράγει έναν κορυφαίο 450 ίππους, δίνοντας στο σκάφος τελική ταχύτητα 149 χλμ/ώρα. Η διαχείριση όλων γίνεται μέσω ενός προηγμένου συστήματος γκαζιού, το οποίο επιτρέπει στον καπετάνιο να ελέγχει και τους πέντε κινητήρες είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα.

Mercedes AMG Nighthawk Cigarette Boat

Η Mercedes AMG και ο Διευθύνων Σύμβουλος Gorden Wagener σχεδίασαν την εξωτερική εμφάνιση, με τη βοήθεια της Cigarette Racing Team, φορώντας εν τέλει μία εντυπωσιακή πορτοκαλί βαφή με μαύρες λεπτομέρειες εξωτερικά και εσωτερικά ώστε να προσομοιάζει καλύτερα την σειρά Black Series. Υπάρχουν επίσης ζωγραφισμένα λογότυπα AMG κοντά στο τόξο δημιουργώντας ένα μοναδικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Το εσωτερικό διαθέτει ένα συνδυασμό γκρι και μαύρου χρώματος με πορτοκαλί ραφές, συνδέοντάς το με το εξωτερικό. Η ταπετσαρία είναι προσαρμοσμένη από την Cigarette Cool, με τεχνολογία που δεν επιτρέπει συσσώρευση θερμότητας όταν εκτίθενται στον ήλιο και τη ζέστη. Πίσω από το τιμόνι βρίσκονται δύο σειρές με τρία καθίσματα η κάθε μία.

Η Mercedes δεν αναφέρει κάποια συγκεκριμένη τιμή για αυτή την ειδική έκδοση AMG Black Series, αλλά το Nighthawk 12 μέτρων στην απλή του έκδοση ξεκινά από περίπου 800.000 $ και κάθε ένας από αυτούς τους πέντε κινητήρες κοστίζει σχεδόν 50.000 $. Εάν προσθέσετε σε αυτό κάποιες πινελιές της Mercedes, μπορεί κανείς να μαντέψει το κόστος του τελικού προϊόντος.

Εάν θέλετε να πάρετε τα χέρια σας στο σπορ αυτοκίνητο που το ενέπνευσε, η Mercedes-AMG GT Black Series τιμολογείται στα 343.910 ευρώ στην Γερμανία και διαθέτει έναν twin turbo V8 κινητήρα 4 λίτρων ικανό για 720 ίππους.

Διαβάστε επίσης – Ferrari 296 GTB: Η νέα υβριδική Ferrari με τον V6 κινητήρα των 818 ίππων