Τα καλύτερα gaming ποντίκια του 2020

Είναι άραγε τόσο σημαντικά τα gaming ποντίκια; Γιατί αναμφίβολα, το απλό ποντίκι είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιφερειακά στο gaming σύστημα σου καθώς είναι υπεύθυνο για τον στόχο σου, μαζί με το χέρι σου φυσικά. Για πολλούς μπορεί να μην παίζει σημαντικό ρόλο, όμως είναι βέβαιο πως ένα καλό ποντίκι θα αυξήσει τις επιδόσεις σου. Ειδικά όταν μιλάμε για gaming, οι απαιτήσεις αυξάνονται και τα χαρακτηριστικά παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ.

Τι κοιτάμε σε ένα gaming ποντίκι;

Αν έχεις κατά νου την μάρκα του ποντικιού, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες εταιρείες εκεί έξω και σχεδόν όλες παράγουν τα ίδια ποιοτικά προϊόντα. Οι βασικές διαφορές των ποντικιών, κρύβονται στα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, σε ένα gaming ποντίκι κοιτάμε:

  1. Να έχει μεγάλο εύρος DPI ώστε να μπορείς να στοχεύεις με ακρίβεια το κεφάλι του αντιπάλου σου αλλά και να ανταποκριθείς σε μια μάχη κοντινής απόστασης.
  2. Να έχει καλό αισθητήρα IPS με υψηλό polling rate για να μην χάνει την ακρίβεια του ποτέ.

Διάβασε επίσης:

Τα καλύτερα gaming ποντίκια 

Razer Deathadder Elite

gaming ποντίκια

DPI: 16.000
Αισθητήρας: Οπτικός
Κουμπιά: 6
Είδος εργονομίας: Για δεξιόχειρες
Βάρος: 105 γρ

Το Razer Deathadder είναι ένα από τα πιο “all-around” gaming ποντίκια που κυκλοφορούν. Έχει σχήμα που βολεύει για όλων των ειδών τα χέρια. Προσωπικά διαθέτω ένα από το 2013 και με έχει βολέψει για όλες τις δουλειές στον υπολογιστή, από Photoshop και video editing μέχρι βαρύ gaming. Τώρα που κυκλοφόρησε και η έκδοση του, είναι ευκαιρία να το αγοράσεις καθώς έπεσε αρκετά η τιμή του. Ένα μειονέκτημα είναι ότι το Razer Synapse δεν είναι και το καλύτερο λογισμικό και απαιτεί λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσεις.

Αγόρασε το στα εξής: 

Logitech G502 Hero

gaming ποντίκια

 

DPI: 16.000
Αισθητήρας: Οπτικός
Κουμπιά: 11
Είδος εργονομίας: Για δεξιόχειρες
Βάρος: 121 γρ

Το Logitech G502 Hero χαρακτηρίζεται κυρίως από το βάρος του (121 γρ), το μέγεθος του είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό του Deathadder. Είναι το παιδί των κλασικών ποντικιών της Logitech, MX 518 και G500 αλλά και η αναβάθμιση του απλού G502. Το καλό είναι ότι διαθέτει ρυθμιζόμενο βάρος, προσθαφαιρώντας διάφορα μέρη του ποντικιού. Επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει σε internet cafe είναι ότι μερικά κουμπιά είναι δύσκολο να τα πατήσεις εν ώρα gaming.

Αγόρασε το στα εξής: 

Logitech G203 Prodigy

gaming ποντίκια

DPI: 8.000
Αισθητήρας: Οπτικός
Κουμπιά: 6
Είδος εργονομίας: Για δεξιόχειρες
Βάρος: 85 γρ

Υπάρχουν αρκετά φτηνά “no-name” gaming ποντίκια αλλά στα 25€ το Logitech G203 Prodigy συνδυάζει την ποιοτική κατασκευή της Logitech, το καλό gaming λογισμικό της και έναν μικρό σχεδιασμό. Το G203 Prodigy είναι ο VFM βασιλιάς των gaming ποντικιών.

Αγόρασε το στα εξής: 

Razer Naga Trinity

gaming ποντίκια

DPI: 16.000
Αισθητήρας: Οπτικός
Κουμπιά: 19,14 ή 9
Είδος εργονομίας: Για δεξιόχειρες
Βάρος: 120 γρ

Το Razer Naga στο πέρασμα των χρόνων έχει δεχθεί πολλές αλλαγές ώστε να πάρει την καλύτερη δυνατή μορφή. Είναι μικρό, βολικό με σένσορα πρώτης ποιότητας και διαθέτει τρία διαφορετικά grips τα οποία προσφέρουν την ποικιλία των 19,14 ή 9 κουμπιών στο πλάι. Λόγω των διαφορετικών grip η χρήση του Naga ποικίλει για MOBA, MMOs και γενικά. Ίσως ο σχεδιασμός του να μην βολεύει για άτομα με μεγάλα χέρια.

Αγόρασε το στα εξής: 

SteelSeries Sensei 310

gaming mice

DPI: 12.000
Αισθητήρας: Οπτικός
Κουμπιά: 8
Είδος εργονομίας: Αμφιδέξιο
Βάρος: 92.1 γρ

Το Sensei 310 επιτέλους ανανεώθηκε ολοσχερώς σχεδιαστικά -κάτι που το χρειαζόταν, το μόνο που έμεινε είναι το αμφιδέξιο χαρακτηριστικό. Το νέο ποντίκι έχει καλύτερο πιάσιμο και το νέο πλαστικό που χρησιμοποιήθηκε δεν γλιστράει από τον ιδρώτα.

Αγόρασε το στα εξής: 

Corsair Vengeance M65 Pro RGB

gaming ποντίκια

DPI: 12.000
Αισθητήρας: Οπτικός
Κουμπιά: 8
Είδος εργονομίας: Αμφιδέξιο
Βάρος: 92.1 γρ

To Corsair M65 Pro προορίζεται για FPS gaming και διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό αλουμινένιο σώμα μαζί με ένα σένσορα πολύ καλής ποιότητας. Επίσης διαθέτει ένα κουμπί “Sniper” που επιτρέπει την γρήγορη εναλλαγή σε χαμηλότερα DPI για να πετύχεις τον στόχο σου με ακρίβεια.

Αγόρασε το στα εξής: 

Αυτές είναι οι προτάσεις για gaming ποντίκια από την ομάδα του threepixelslab.gr. Αν πιστεύετε ότι κάποιο άλλο ποντίκι θα έπρεπε να είναι σε αυτή την κορυφαία λίστα, θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια στο κάτω μέρος του άρθρου.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Apple Event

Η Apple ανακοίνωσε το νέο iMac με M1 επεξεργαστή και 7 χρώματα

Τα iPhone του 2022 θα έρθουν με 48MP κάμερα και 8K καταγραφή video

Total War: Ξεπέρασε τα 36 εκ. πωλήσεις σύμφωνα με την Creative Assembly

FIND US ON