Τα καλύτερα κινητά μέχρι 500€ – Δεκέμβριος 2020

Η αγορά ενός κινητού είναι κάτι δύσκολο και απαιτεί έρευνα στο διαδίκτυο και πολλές ώρες στο YouTube βλέποντας review από γνωστά κανάλια. Ο εν λόγω οδηγός αποτελεί βάση για εσάς ώστε να βρείτε καλύτερα κινητά τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά και πιστεύουμε ότι αξίζουν στο εύρος τιμής 300 με 500 ευρώ.

Διάβασε επίσης:

Τι κοιτάμε σε ένα κινητό;

Στην προκειμένη περίπτωση ασχολούμαστε με συσκευές μέχρι 500€ άρα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές μας. Στην συγκεκριμένη λίστα θα τοποθετηθούν τα κινητά που αξιοποιούν καλύτερη την σχέση τιμής και hardware που χρησιμοποιούν.

Τα καλύτερα κινητά μέχρι 500€

Apple iPhone SE 2020

 

Οθόνη: 4.7″ Retina IPS LCD
Πυρήνες: 6 πυρήνες (Apple A13 Bionic)
RAM: 3 GB
Μπαταρία:  1821mAh
Κάμερα: 12MP (πίσω) / 7MP (μπροστά)

Το iPhone SE είναι ένα εξαιρετικό κινητό με premium κατασκευή, δυνατό επεξεργαστή και καταπληκτική κάμερα. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Apple ως η νέα φθηνή λύση για iPhone. Με 499€ έχεις τον A13 επεξεργαστή, iOS λογισμικό και κάμερα που παράγει εκπληκτικής ποιότητας βίντεο και φωτογραφίες. Η κατάλληλη επιλογή γι’αυτόν που διστάζει να πάει σε Android. Παρακολουθήστε το βίντεο μας για το iPhone SE εδώ.

Samsung Galaxy A71

Οθόνη: 6.7″ Super AMOLED Plus
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Snapdragon 730)
RAM: 6 GB
Μπαταρία:  4500mAh
Κάμερα: 64MP + 12 MP + 5MP + 5MP (πίσω) / 32MP (μπροστά)

Η Samsung όλο και βελτιώνει το lineup της μεσαίας κατηγορίας με το Galaxy A71 να είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είναι το ανώτερο μοντέλο της σειράς “φτηνών” κινητών της Samsung και σίγουρα πρέπει να το συμπεριλάβεις στην έρευνα αγοράς σου. Αυτή την στιγμή κοστίζει λίγο πάνω από 300€ και επέλεξα να το βάλω σε αυτό το άρθρο και όχι στα κινητά κάτω των 300€ για να κρατάμε τα τυπικά.

Σε αυτή την τιμή το Galaxy A71 δίνει μεγάλη έμφαση στις κάμερες του. Η βασική είναι ανάλυσης 64MP και βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες με πολλές λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα. Επιπλέον υπάρχει μια ευρυγώνια κάμερα των 12MP, μια macro των 5MP και μια 5MP κάμερα για πορτραίτα.

Πέρα από τις κάμερες, το Galaxy A71 συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Η οθόνη του είναι AMOLED μεγέθους 6.7 ιντσών και ο Snapdragon 730 καλύπτει στο έπακρο όλες τις καθημερινές απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη. Η μπαταρία του είναι μεγέθους 4,500mAh και φορτίζει μέσω θύρας USB-C. Επίσης υπάρχει headphone jack στο κάτω μέρος της συσκευής.

 

Xiaomi Mi Note 10

Οθόνη: 6.4″ AMOLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Snapdragon 730G)
RAM: 6 GB
Μπαταρία: 3400mAh
Κάμερα: 108MP+5MP+20MP+2MP(πίσω) / 32MP (μπροστά)

Αν αναζητάς την απόλυτη φωτογραφική εμπειρία τότε το Xiaomi Mi Note 10 είναι για εσένα (και το Xiaomi Mi 10 Pro έχει την ίδια κάμερα αλλά δεν έχιε κυκλοφορήσει ακόμα και είναι πιο ακριβό, όπως και το Samsung Galaxy S20). Έχει μια καταπληκτική AMOLED οθόνη με μεγάλη μπαταρία και γρήγορη φόρτιση. Ο Snapdragon 730G είναι κατάλληλος για gaming καθώς παραμένει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Δυστυχώς όμως δεν διαθέτει αδιαβροχοποίηση αλλά και η ποιότητα των βίντεο δεν είναι καθόλου σπουδαία.

Huawei Mate 20 Pro

Οθόνη: 6.4″ OLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Kirin 980)
RAM: 6/8 GB
Μπαταρία: 4200mAh
Κάμερα: 40MP+8MP+20MP(πίσω) / 24MP (μπροστά)

Άλλο ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα σε συνδυασμό με φοβερή οθόνη, αστραπιαία απόδοση και μεγάλη μπαταρία η οποία φορτίζει πολύ γρήγορα(40W). Επίσης είναι κινητό που κυκλοφόρησε πριν της κυρώσεις των Η.Π.Α στην Huawei συνεπώς είναι εξοπλισμένο με όλα τα Google Play services. Μόνο αρνητικό είναι πως  δέχεται μόνο κάρτες μνήμης, οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες και λίγο πιο ακριβές.

Xiaomi Mi 9T Pro

Οθόνη: 6.4″ Super AMOLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Snapdragon 855)
RAM: 6/8 GB
Μπαταρία: 4000mAh
Κάμερα: 48MP+8MP+13MP(πίσω) / 20MP (μπροστά)

Αυτή η συσκευή κοστίζει 355€. Ναι καλά διαβάσετε. Και είναι μια συσκευή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία πιο ακριβή. Εξαιρετική OLED οθόνη, εκπληκτική διάρκεια μπαταρίας καθώς και αστραπιαία φόρτιση (18W). Η κάμερα του αποδίδει εξαιρετικά σε οποιαδήποτε κατάσταση και με πολύ καλό λογισμικό. Επίσης διαθέτει και 3.5mm jack, ναι γι’αυτούς που το θέλουν ακόμα. Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτα MicroSD αλλά ούτε είναι αδιάβροχο.

Huawei P30 

Οθόνη: 6.1″ OLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Kirin 980)
RAM: 6/8 GB
Μπαταρία: 3650mAh
Κάμερα: 40MP+8MP+16MP(πίσω) / 32MP (μπροστά)

Έχει σχεδιασμό που ξεχωρίζει με καταπληκτικά χρώματα. Ο Kirin 980 παραμένει ένας από τους καλύτερους επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων μέχρι και σήμερα με εξαιρετική απόδοση σε οποιαδήποτε λειτουργία του ανατεθεί. Όσον αφορά στην κάμερα ίσως είναι η συσκευή που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό στην λίστα μας. Πάλι, έχει κυκλοφορήσει πριν τις κυρώσεις των Η.Π.Α στην Huawei οπότε διαθέτει κανονικά Google Services. Δυστυχώς και αυτό υποστηρίζει μόνο της NM κάρτες μνήμης της Huawei.

Samsung Galaxy S10e

Smartphones

Οθόνη: 5.9″ Dynamic AMOLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Exynos 9820)
RAM: 6/8 GB
Μπαταρία: 3100mAh
Κάμερα: 12MP+16MP(πίσω) / 10MP (μπροστά)

Το μικρό παιδάκι της σειράς Galaxy S10. Αλλά μικρό και σε μέγεθος. Φυσικά όπως είναι αναμενόμενο έχει πολλές υποχωρήσεις έναντι των “κανονικών” S10. Έχει στιβαρή κατασκευή με ποιοτικά υλικά καθώς και προσφέρεται σε ωραία χρώματα. Η οθόνη είναι η κλασσική Dynamic AMOLED της Samsung η οποία έχει διακριθεί για την ποιότητά της. Η μπαταρία του είναι καλύτερη του Galaxy S10 αλλά φορτίζει πιο αργά. Όσον αφορά στις κάμερες του η εμπειρία γενικά είναι πολύ καλή με μοναδική εξαίρεση την απουσία του autofocus στην ultrawide κάμερα.

Google Pixel 3a

Οθόνη: 5.6″ OLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Snapdragon 670)
RAM: 4 GB
Μπαταρία: 3000mAh
Κάμερα: 12.2MP(πίσω) / 8MP (μπροστά)

Ένα κινητό που έχει αγαπηθεί πολύ από την κοινότητα. Μπορεί να μην διαθέτει τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά η Google κατάφερε να εναρμονίσει το υλικό που χρησιμοποίησε με το software δημιουργώντας ένα εξαίσιο smartphone. Διαθέτει τελείως stock Android κατευθείαν από την Google και εγγυάται αναβαθμίσεις του λογισμικού μέχρι και τον Μάιο του 2022. H μοναδική κάμερα που διαθέτει βγάζει ποιοτικές φωτογραφίες που δεν περιμένεις πως θα έβγαιναν από αυτή την κάμερα. Δυστυχώς όμως επειδή είναι η “lite” έκδοση της σειράς Pixel 3 δεν διαθέτει αδιαβροχοποίηση, ασύρματη φόρτιση, ultrawide ή wide κάμερα αλλά και προσφέρεται μόνο σε έκδοση 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς την δυνατότητα επέκτασης. Όμως οι κάτοχοι των Pixel 3a έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν απεριόριστες φωτογραφίες στο cloud του Google Photos.

OnePlus 7

Smartphones

Οθόνη: 6.4″ Optic AMOLED
Πυρήνες: 8 πυρήνες (Snapdragon 855)
RAM: 6/8 GB
Μπαταρία: 3700mAh
Κάμερα: 48MP+5MP (πίσω) / 16MP (μπροστά)

Με την τιμή του να έχει πέσει ραγδαία τους τελευταίους μήνες, το OnePlus 7 είναι το κερασάκι στην λίστα μας. Διαθέτει μια εξαιρετική OLED οθόνη, με έναν πολύ γρήγορο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Η διάρκεια της μπαταρίας του είναι πολύ μεγάλη και φορτίζει πολύ γρήγορα (20W). Η κάμερα του βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες αλλά υστερεί από τον ανταγωνισμό καθώς δεν διαθέτει ultrawide ή wide φακούς. Το λογισμικό του είναι σχεδόν stock και ο Snapdragon 855 σε συνδυασμό με το UFS 3.0 storage προσδίδουν μια πολύ ομαλή εμπειρία.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Oscars 2021: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Loki: Πιθανώς θα δούμε 2η σεζόν σύμφωνα με παραγωγό της Marvel

Bosch: “Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόνιμη λύση, η ΕΕ εμποδίζει καινοτομίες”

FIND US ON

6,396Fans
727Followers
298Followers
1,920Subscribers