Τα καλύτερα gaming ηχεία του 2020

Μπορεί ένα gaming headset να είναι το πιο κατάλληλο αξεσουάρ για να απολαύσεις πλήρως μια gaming εμπειρία ωστόσο, δεν χρειάζεται να επιβαρύνεις το κεφάλι σου με ένα βαρύ headset για να απολαμβάνεις το gaming. Με τα σωστά gaming ηχεία μπορείς να ανεβάσεις λίγο παραπάνω την ένταση και να απολαύσεις πλήρως το παιχνίδι.

Η αγορά των ηχείων είναι αρκετά μεγάλη και περίπλοκη.

Διάβασε επίσης:

Τι κοιτάμε σε ένα ηχείο για υπολογιστή; 

  1. Να είναι δύο δρόμων. Δηλαδή να διαθέτει ένα woofer και ένα tweeter στους δορυφόρους του. Ένα 2way ηχείο βγάζει πιο ποιοτικό και λεπτομερή ήχο.
  2. Υποστήριξη Surround. Αν τα ηχεία προορίζονται για gaming ή cinema τότε είναι προτιμότερο να αγοραστούν ηχεία τύπου 5.1 ή 7.1 που προσφέρουν πραγματικό surround σε όλο το δωμάτιο. Τα ηχεία τύπου 2.0 ή 2.1 δεν προσφέρουν πραγματικό surround ήχο αλλά virtual surround χρησιμοποιώντας λογισμικό και αλγορίθμους.
  3. Τα Watt. Είναι σημαντικό να μην συγχέεται η έννοια των RMS (root mean square) με τα Peak Watt. Το RMS είναι η συνεχόμενη ενέργεια που μπορεί να αποδώσει το ηχείο χωρίς να πάθει ζημιά. Ενώ το Peak Watts είναι η μέγιστη ενέργεια που μπορεί να αποδώσει το ηχείο για πολύ λίγα δευτερόλεπτα δίχως να χαλάσει.

Τα καλύτερα gaming ηχεία 

Logitech Z333

Η πιο φθηνή επιλογή σε αυτόν τον οδηγό. Αν ψάχνεις για ένα καλό ηχείο τότε θα πρέπει να δώσεις λίγα παραπάνω απ’όσα κοστίζει το Logitech Z333. Αλλά αν σου έλεγα ότι τα Z333 είναι καλύτερα από μερικά πιο ακριβά ηχεία θα με πίστευες; Διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και παράγει έναν αρκετά δυνατό ήχο, ο οποίος δεν υποβαθμίζεται στην υψηλότερη ένταση. Επίσης, καταλαμβάνει ελάχιστον χώρο και έχει και υποδοχή για 3.5mm ακουστικά. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι ο μικρός driver (tweeter) στους δορυφόρους είναι διακοσμητικός και δεν λειτουργεί.

Συνδεσιμότητα: 3.5mm
Drivers: n/a
Τύπος: 2.1
RMS: 40W

Αγόρασε το στα εξής: 

Edifier Studio 980T

Η Edifier φημίζεται για τα ηχεία της. Τα Studio 980T είναι φτιαγμένα από ξύλο μέση πυκνότητας που αντηχεί εξαιρετικά τον ήχο. Το μπάσο είναι ρυθμιζόμενο πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να το ρυθμίσεις ανάλογα την περίσταση. Επίσης μπορούν να συνδεθούν με οποιαδήποτε συσκευή ακόμα και με ένα παλιό πικ-άπ.

Συνδεσιμότητα:RCA – RCA και RCA to AUX
Drivers: 13mm tweeter, 4 ίντσες subwoofer
Τύπος: 2.0
RMS: 24W

Αγόρασε το στα εξής: 

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον ήχο θα το αγνοήσουν αμέσως, αλλά το Kratos S5 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για καταστάσεις gaming και προβολή ταινιών. Έχει ένα πάρα πολύ δυνατό subwoofer, gaming εμφάνιση (διαθέτει RGB) και πολύ καλό ήχο για την τιμή του.

Συνδεσιμότητα: USB, RCA
Drivers: 4 ίντσες δορυφόροι, 6 ίντσες μπάσο
Τύπος: 2.1
RMS: 60W

Αγόρασε το στα εξής: 

Edifier M3600D

Έχουν αρκετά μινιμαλιστικό σχεδιασμό, χωρίς αχρείαστα χαρακτηριστικά, και με μια ισχυρή ταυτότητα ήχου. Διαθέτουν πιστοποίηση THX η οποία μετατρέπει το μπάσο σε σεισμό. Λόγω αυτής τη πιστοποίησης μπορούν να θεωρηθούν gaming ηχεία. Ο άμεσος ανταγωνιστής του είναι τα Logitech Z623 αλλά προσωπικά θα επέλεγα τα Edifier με κλειστά μάτια.

Συνδεσιμότητα: 3.5 mm, AUX, Optical
Drivers: 2.7 ίντσες δορυφόροι, 8 ίντσες μπάσο
Τύπος: 2.1
RMS: 200W

Αγόρασε το στα εξής: 

Harman Kardon SoundSticks Wireless

Τα Harman Kardon Soundsticks ξεχωρίζουν λόγω του επιβλητικού σχεδιασμού τους. Ωστόσο και ο ήχος που παράγουν είναι πρώτης κλάσης, ανάλογος του σχεδιασμού τους. Διαθέτει 4 drivers σε κάθε δορυφόρο και το τεράστιο subwoofer παράγει εξαιρετικό μπάσο. Ένα αρνητικό είναι ότι τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται στο subwoofer το οποίο συνήθως τοποθετείται κάτω από το γραφείο.

Συνδεσιμότητα: 3.5mm, Bluetooth
Drivers: 1 ίντσα Tweeters, 6 ίντσες Subwoofer
Δορυφόροι: 2 δορυφόροι, 1 subwoofer
RMS: 20W

Αγόρασε το στα εξής: 

Razer Leviathan

Δεν γινόταν να γράψω gaming οδηγό και να λείπει προϊόν από την Razer. Το Leviathan είναι είναι η πρώτη πρόταση για ήχο της εταιρείας. Είναι ένα soundbar που μπορεί να συνδεθεί στο Xbox One, PS4 μέσω του optical in αλλά και στο PC μέσω 3.5mm υποδοχής. Το Leviathan δεν έχει τίποτα να χάσει από ένα 5.1 σύστημα ηχείων, διαθέτει εξωτερικό μπάσο για να προσφέρει μια εξαιρετική gaming εμπειρία. Επίσης, παράγει virtual 5.1 surround ήχο.

Συνδεσιμότητα: 3.5 mm, Bluetooth, AUX, NFC, Optical
Drivers: 2×2.5 ίντσες full range, 2×0.74 ίντσες tweeters, 5.25 ίντσες subwoofer
Τύπος: Soundbar με εξωτερικό subwoofer
RMS: 90W

Αγόρασε το στα εξής: 

Creative Sound BlasterX Katana

Το Katana της SoundBlaster είναι το πραγματικό παράδειγμα του “ότι πληρώνεις παίρνεις”. Παράγει εξαιρετικό ήχο, κατάλληλο για gaming και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Μπορεί να είναι κάπως ακριβούτσικη επένδυση για κάποιον που το θέλει αποκλειστικά για gaming αλλά είναι εξίσου κατάλληλο για μουσική και προβολή ταινιών.

Συνδεσιμότητα: AUX, Bluetooth, Optical, USB
Drivers: 2x34mm tweeters, 2×2.5 ίντσες Midbass, 5.25 ίντσες subwoofer
Τύπος: Soundbar με εξωτερικό subwoofer
RMS: 75W

Αγόρασε το στα εξής: 

Logitech Speaker System Z906

Είναι ο αντικαταστάτης του περίφημου Z506, το οποίο ήταν φανταστικό ηχείο παλιά. Το Logitech Z906 υποτίθεται ότι προορίζεται για home theater χρήση αλλά το 3D stereo που διαθέτει το κάνει μια εξαιρετική επιλογή για gaming χρήση. Είναι καλό σχεδιασμένο ηχείο με κρυστάλλινο ήχο με  ενσωματωμένη επεξεργασία Dolby Digital, DTS και THX. Δυστυχώς δεν διαθέτει λειτουργία Bluetooth, ένα μεγάλο μείον αν αναλογιστεί κανείς την τιμή του.

Συνδεσιμότητα: 3.5 mm, RCA
Drivers: H LOGITECH ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ!
Τύπος: 5.1
RMS: 500W

Αγόρασε το στα εξής: 

Edifier S350DB

Κατά την γνώμη μου το S350DB της Edifier είναι το υπέρτατο all-around ηχείο. Στιβαρή κατασκευή με retro χαρακτηριστικά, εύκολη ρύθμιση και σετάρισμα, μπάσο με εκπληκτικό βάθος, καθαρά highs. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Συνδεσιμότητα:PC, AUX, Optical, Coaxial, Bluetooth
Drivers: 0.75 ίντσες treble, 3.5 ίντσες midrange bass, 8 ίντσες subwoofer.
Τύπος: 2.1
RMS: 150W

Αγόρασε το στα εξής: 

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Battlefield: Έρχεται νέο παιχνίδι για κινητά το 2022

Η Microsoft ετοιμάζει την αναβαθμισμένη εφαρμογή του Windows Store

Συμφωνία Amazon και ΕΛΤΑ για τη διανομή της πρώτης στην Ελλάδα

FIND US ON