Τα καλύτερα gaming monitor του 2020

Αφού αγόρασες ένα από τα καλύτερα gaming συστήματα τότε θα ήταν καλό να το συνδυάσεις με ένα από τα καλύτερα gaming monitor ώστε να απολαμβάνεις το gaming στο μέγιστο.

Ωστόσο τα gaming monitor είναι μια περίεργη κατηγορία γιατί δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων. Κάποιο θα είναι πιο μεγάλο με μεγαλύτερα bezel, κάποιο θα έχει διαφορετικό panel και άλλο θα έχει λίγο μεγαλύτερο χρόνο ανταπόκρισης. Παρακάτω θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω τα καλύτερα gaming monitor όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Τι κοιτάμε σε ένα gaming monitor;

  1. Το είδος (panel type) της οθόνης. Τα τρία πιο συχνά είδη οθονών που συναντάμε στα gaming monitor είναι η IPS, TN και VA. Κάθε τύπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Μπορείς να δεις το βίντεο μας σχετικά με αυτά και να ενημερωθείς καλύτερα.
  2. Η ανάλυση της οθόνης. Όπως είναι λογικό όσο πιο υψηλή είναι η ανάλυση της οθόνης τότε τόσο πιο “όμορφα” θα φαίνονται τα παιχνίδια. Όμως το κόστος είναι ότι οι μεγαλύτερες αναλύσεις απαιτούν και δυνατότερο σύστημα για να ανταπεξέλθουν.
  3. Ο ρυθμός ανανέωσης (refresh rate) της οθόνης. Όσο πιο υψηλός ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης τότε τόσο πιο smooth φαίνεται το gameplay στο μάτι. Ναι το ανθρώπινο μάτι βλέπει πάνω από 60FPS. Οι TN οθόνες προσφέρουν υψηλά refresh rate σε φυσιολογική τιμή ενώ οι IPS με μεγάλα refresh rate είναι αρκετά ακριβές.

Διάβασε επίσης: 

Τα καλύτερα gaming monitor

AOC C24G1

Μέγεθος Οθόνης: 24″
Είδος: VA
Ανάλυση: 1920 x 1080 (FHD)
Ρυθμός Ανανέωσης: 4ms
Χρόνος Ανταπόκρισης: 144Hz

Η AOC C24G1 προσφέρει μια μεγάλη πληθώρα χαρακτηριστικών σε μια πολύ προνομιακή τιμή. Διαθέτει AMD FreeSync και Curved σχεδιασμό με ένα 144Hz panel. Έχει εκπληκτική αντίθεση και βάθος χρωμάτων. Ωστόσο επειδή το panel του είναι VA η ακρίβεια των χρωμάτων του δεν είναι τόσο καλή. Είναι ένα monitor που αξίζει να αγοράσεις εαν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα της εικόνας αλλά ο γρήγορος ρυθμός ανανέωσης για competitive gaming.

ASUS ROG Swift PG279Q

gaming monitor

Μέγεθος Οθόνης: 27″
Είδος: IPS
Ανάλυση: 2560 x 1440 (QHD)
Ρυθμός Ανανέωσης: 4ms
Χρόνος Ανταπόκρισης: 144Hz

Το ROG Swift PG279Q της ASUS διαθέτει ανάλυση QHD και ρυθμό ανανέωσης 144Hz τα οποία θεωρούνται τα πιο ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα gaming monitor. Τα χρώματα της IPS οθόνης σε συνδυασμό με το εξαιρετικά χαμηλό χρόνο ανταπόκρισης (4ms) και τα 144Hz refresh rate το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και 165Ηz μέσω overclock. Φυσικά όποιος αποφασίσει να αγοράσει ένα τέτοιο μονιτορ τότε θα πρέπει να φροντίσει να έχει και το αντίστοιχο σύστημα για να το εκμεταλλευτεί πλήρως.

AOC Agon AG352UCG6 Black Edition

gaming monitor

Μέγεθος Οθόνης: 35″
Είδος: VA
Ανάλυση: 3440 x 1440
Ρυθμός Ανανέωσης: 120Hz
Χρόνος Ανταπόκρισης: 4ms

Έχοντας δοκιμάσει την προηγούμενη έκδοση με τα 100Hz δεν μπορώ να αρνηθώ ότι η ανανεωμένη έκδοση, AOC Agon “Black Edition” AG352UCG6 είναι το monitor που θα σε “βάλει” μέσα στο παιχνίδι περισσότερο από καθένα. Το VA panel το οποίο είναι μια ανάμειξη των TN και IPS, στο συγκεκριμένο monitor προσφέρει καλούτσικα χρώματα με πολύ καλή αντίθεση. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι το μενού της οθόνης είναι αρκετά δύσχρηστο.

Αγόρασε το στα εξής: 

ASUS MG248QR

Μέγεθος Οθόνης: 24″
Είδος: TN
Ανάλυση: 1920 x 1080
Ρυθμός Ανανέωσης: 144Hz
Χρόνος Ανταπόκρισης: 1ms

Μπορεί να έχει TN Panel αλλά αν κάποιος θέλει να αγοράσει μια υψηλής απόδοσης και παράλληλα οικονομική οθόνη τότε η λύση είναι η ASUS MG248QR. Αποτελεί την αναβάθμιση της γνωστής ASUS VG248QE. Διαθέτει τεχνολογία FreeSync ενώ σύντομα ελπίζουμε να αποτελέσει μέρος της λίστας των “G-Sync Compatible” monitor. Το μόνο αρνητικό είναι τα χλωμά χρώματα που παράγει το TN Panel της.

Αγόρασε το στα εξής: 

AOC Agon AG273QCG

Μέγεθος Οθόνης: 27″
Είδος: TN
Ανάλυση: 2560 x 1440
Ρυθμός Ανανέωσης: 165Hz
Χρόνος Ανταπόκρισης: 1ms

Η AOC Agon AG273QCG θεωρείται το gaming monitor των eSports παικτών. Διαθέτει την πιστοποίηση DisplayHDR 400 της VESA καθιστώντας την μια οθόνη με πάρα πολύ καλή φωτεινότητα και ζωηρότητα χρωμάτων. Επίσης διαθέτει τεχνολογία G-Sync για τους χρήστες με NVIDIA κάρτα γραφικών η οποία εξαλείφει το “screen tearing” από την οθόνη. Αν είσαι χρήστης AMD κάρτα γραφικών τότε μπορείς να επιλέξεις το αντίστοιχο φθηνότερο με την τεχνολογία FreeSync. Το αρνητικό της συγκεκριμένης οθόνης είναι ότι δεν έχει τόσο καλές γωνίες θέασης.

Αγόρασε το στα εξής: 

  • ,
  • ,

BenQ EL2870U

gaming monitor

Μέγεθος Οθόνης: 28″
Είδος: TN
Ανάλυση: 3860 x 2160
Ρυθμός Ανανέωσης: 60Hz
Χρόνος Ανταπόκρισης: 1ms

Το BenQ EL2870U είναι ένα 4K HDR που προσφέρεται σε μια αρκετά καλή τιμή αν αναλογιστεί κανείς τα χαρακτηριστικά του. Διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία 2W καθώς και headphone jack για να συνδέεις πιο εύκολα τα ακουστικά σου.

Αγόρασε το στα εξής: 

BenQ Zowie XL2546

Μέγεθος Οθόνης: 24.5″
Είδος: ΤΝ
Ανάλυση: 1920 x 1080
Ρυθμός Ανανέωσης: 240Hz
Χρόνος Ανταπόκρισης: 1ms

Δυστυχώς η διαθεσιμότητα του στην χώρα μας δεν είναι μεγάλη ωστόσο το BenQ Zowie XL2540 έχει ρυθμό ανανέωσης 240Hz και προορίζεται για gamers που θέλουν να είναι πολύ πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους τους.

Αγόρασε το στα εξής: 

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Fast and Furious 9 είναι στο διάστημα [ΕΠΙΣΗΜΟ]

Το Flight Simulator υποδέχεται το νέο update και η Xbox το γιορτάζει με giveaway

Dataminer βρήκε περιγραφές νέων αποστολών στο Cyberpunk

FIND US ON