Αν τα έχεις “σκάσει” καλά για ένα καλό GAMING PC τότε καλό θα ήταν να το συνδυάσεις με ένα καλό πληκτρολόγιο για να απολαμβάνεις το gaming σου στο μέγιστο. Αντιθέτως με άλλα κομμάτια του συστήματος σου, ένα καλό gaming πληκτρολόγιο θα σε βοηθήσει σημαντικά να γίνεις καλύτερος στο αγαπημένο σου παιχνίδι. Παρακάτω είναι οι προτάσεις μας για τα καλύτερα gaming πληκτρολόγια ως έχουν τον Μάιο 2019.

Τι κοιτάμε σε ένα gaming πληκτρολόγιο;

Σίγουρα η μάρκα δεν παίζει ρόλο αλλά υπάρχουν κάποια κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε ένα gaming πληκτρολόγιο.

  1. Μηχανικό ή μεμβράνης. Τα καλύτερα switches θεωρούνται αυτά που είναι μηχανικά ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο δυνατός ήχος των μηχανικών και προτιμούν την ησυχία των πλήκτρων μεμβράνης.
  2. Αν το πληκτρολόγιο αξιοποιεί τον χώρο του και διαθέτει wristrest, RGB φωτισμό, macro κουμπιά και συνδεσιμότητα για ήχο αλλά και θύρες USB

Όποια και αν είναι η επιλογή σας βεβαιωθείτε ότι θα το συνδυάσετε με ένα από τα καλύτερα gaming συστήματα που προτείνουμε.

Τα καλύτερα gaming πληκτρολόγια

Corsair K95 RGB Platinum

gaming πληκτρολόγια

Switches: Cherry MX Speed, Brown
Μέγεθος: Πλήρες
Φωτισμός: RGB
Έξτρα: Ξεχωριστά κουμπιά ήχου, μαγνητικό αφαιρούμενο wrist rest

Το Corsair K95 RGB Platinum θεωρείται ένα από τα καλύτερα gaming πληκτρολόγια. Απαιτεί αρκετό χώρο από το γραφείο σου, αλλά διαθέτει τα πάντα. Θύρα USB για να συνδέεις το ασύρματο ποντίκι ή τα ακουστικά, μεταλλική ροδέλα για την ένταση του ήχου, RGB φωτισμό και έρχεται και με επιπλέον keycaps για τα κουμπιά WASD.

Αγόρασε το εδώ

Razer Huntsman Elite

gaming πληκτρολόγια

Switches: Razer Opto-mechanical
Μέγεθος: Πλήρες
Φωτισμός: RGB 16.8 εκ. χρωμάτων
Έξτρα: Ξεχωριστά κουμπιά ήχου, μαγνητικό αφαιρούμενο wrist rest

Τα καταπληκτικά switches της Razer, Opto-mechanical μπορούν να βρεθούν μόνο στο lineup των Huntsman πληκτρολογίων της. Μπορείτε να διαβάσετε τι είναι τα Opto-mechanical πλήκτρα εδώ. Διαθέτει ξεχωριστά κουμπιά multimedia για να ελέγχεις όλους τους ήχους του συστήματος σου. Όλα αυτά έρχονται όμως με μια υψηλή τιμή.

Αγόρασε το εδώ

HyperX Alloy Elite

gaming πληκτρολόγια

Switches: Cherry MX Blue, Brown, Red
Μέγεθος: Πλήρες
Φωτισμός: RGB
Έξτρα: Θύρα USB, ξεχωριστά κουμπιά ήχου, αφαιρούμενο wrist rest

Το HyperX Alloy Elite συνδυάζει έναν πολύ απλό σχεδιασμό με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα gaming πληκτρολόγιο. Το μόνο που του λείπει είναι τα προγραμματιζόμενα macro κουμπιά. Υπάρχουν εκδόσεις με 3 διαφορετικά switches.

Αγόρασε το εδώ

Razer Cynosa Chroma

Συνδεσιμότητα: Ενσύρματο USB
Φωτισμός: RGB ανά κουμπί
Έξτρα: Προγραμματιζόμενα πλήκτρα, υποστηρίζεται από Windows 7+ και OSX 10.8+

Αν τα υβριδικά πλήκτρα μηχανομεμβράνης δεν σε βολεύουν και θες μια καλή εμπειρία σε gaming αλλά και σε άλλες χρήσεις τότε το Razer Cynosa είναι για εσένα. Διαθέτει τα καλύτερα πλήκτρα μεμβράνης στην αγορά. Μπορεί να του λείπουν ορισμένα χαρακτηριστικά όπως wristrest και πλήκτρα για έλεγχο του ήχου, όμως έχει RGB φωτισμό κάτω από όλα τα πλήκτρα. Ωστόσο, η Chroma έκδοση είναι 20€ πιο ακριβή από την απλή.

Αγόρασε το εδώ

Logitech K840

Switches: Logitech Romer-G
Μέγεθος: Πλήρες
Φωτισμός: Όχι
Έξτρα: Κουμπιά ήχου χρησιμοποιώντας το κουμπί Function

Τα πλήκτρα Romer-G σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Omron και προοριζόντουσαν για τα high-end πληκτρολόγια της Logitech. Η εταιρεία κατάφερε να τα χωρέσει στο οικονομικό Logitech K840 αλλά με ένα κόστος. Δεν διαθέτει κανένα άλλο έξτρα πέρα από τα εξαιρετικά switches του.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here