Πρόσφατα υπήρξαν φήμες ότι η Xiaomi σκοπεύει να παράξει το δικό της αυτοκίνητο. Επικεφαλής του project θα ήταν ο Leu Jun. Η εταιρεία, ωστόσο, διέψευσε τις φήμες, λέγοντας ότι κανένα project δεν έχει εγκριθεί για την ώρα.

Η κινέζικη εταιρεία πρόσφατα τοποθετήθηκε σχετικά με τις φήμες. Σε δήλωσή της, λοιπόν, ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε, καθώς τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί σε ό,τι αφορά στο Hong Kong Stock Exchange. Η Xiaomi πρόσθεσε ότι γνωρίζει για τις αναφορές σχετικά με το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει επίσημα το συγκεκριμένο project.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στο μήνα αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι η κινέζικη εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της αυτοκίνητο. Οι πρώτες φήμες που μιλούσαν για κάτι τέτοιο κυκλοφόρησαν το 2014 και έκαναν την επανεμφάνισή τους πρόσφατα. Η τοποθέτηση της εταιρείας δεν αποκλείει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, κάθε άλλο. Ουσιαστικά μας είπε ότι το project βρίσκεται στη φάση του προγραμματισμού ή στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα συνεχιστεί το project ή αν θα υπάρξει τελικά project.

Η στροφή της αυτοκίνησης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχει δει πολλές εταιρείες τεχνολογίας να σκέφτονται να εμπλακούν σε αυτόν τον τομέα. Από τις κινέζικες εταιρείες Baidu και Ali, μέχρι και κολοσσούς του τομέα της τεχνολογίας όπως η Apple, όλες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ηλεκτρικού οχήματος. Σε αυτές είναι πιθανό να προστεθεί και η Xiaomi, αλλά φαίνεται πιο μακροπρόθεσμο το πλάνο της. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο προκύψει επί του θέματος.