Η Totem Automobili πριν από σχεδόν ένα χρόνο παρουσίασε την ηλεκτρική αναβίωση της κλασικής Alfa Romeo Giulia GTA, υπό το όνομα GT Electric. Τώρα έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα restomod στη γκάμα της και αυτή τη φορά δε θα είναι ηλεκτρικό, αλλά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Θα ονομάζεται GT Super και θα είναι άλλη μία κλασική Alfa Romeo Giulia GTA Junior που αυτή τη φορά θα χρησιμοποιεί τον twin turbo V6 κινητήρα της σύγχρονης Giulia GTAm. Σε σύγκριση με τον V6 που χρησιμοποιούν τα Stelvio και Giulia Quadrifoglio, η έκδοση GTA διαθέτει επανασχεδιασμένες ράβδους σύνδεσης, ένα νέο ψυγείο λαδιού και ένα καινούργιο ECU. Αυτές οι αλλαγές πιέζουν την ιπποδύναμη του V6 κινητήρα της Alfa Romeo στους 540 ίππους, ωστόσο η GT Super της Totem Automibili θα αποδίδει 544 ίππους.

Totem Automobili GT Super Alfa Romeo

Θα υπάρχει μια έκδοση ‘Stage 2’ με 559 ίππους και μία ‘Stage 3’ που θα αποδίδει 604 ίππους και 790Nm ροπής για όσους πιστεύουν πως η εργοστασιακή ρύθμιση του V6 διαμαντιού της Alfa Romeo δεν είναι αρκετή. Σε όλες αυτές τις εκδόσεις της, η GT Super ξεπερνά την GT Electric όσον αφορά στην ισχύ, ωστόσο το ηλεκτρικό έχει καλύτερη ροπή, στα 980Nm.

Πέραν του κομματιού της κινητήριας δύναμης, η GT Super είναι πανομοιότυπη με την GT Electric. Αυτό σημαίνει ότι μία Alfa Romeo Giulia GTA Junior από τη δεκαετία του 1970 αποτελεί την αφετηρία του project. Η Totem αναδιαμορφώνει το πλαίσιο του οχήματος, τοποθετεί μία νέα ανάρτηση MacPherson με αποσβεστήρες Bilstein και τα ντύνει όλα αυτά σε ένα πολύ υπέροχο σώμα από ανθρακονήματα με φωτισμό LED. Το νέο κέλυφος δεν απομακρύνεται πολύ από την εμφάνιση των αυθεντικών αυτοκινήτων του ’70, ενώ έχει αρκετά στοιχεία για να διαφημίσει τον εκσυγχρονισμό που έγινε κάτω από το αμάξωμα.

Totem Automobili GT Super Alfa Romeo

Το πώς θα φαίνεται στο εσωτερικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αγοραστή. Υπάρχουν μυριάδες επιλογές για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των δερμάτινων καθισμάτων «Fusina» εμπνευσμένων από την GT 1750. Μπορείτε ακόμη να έχετε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα αν θέλετε.

Και τώρα, φτάνουμε στο μέρος της αποκάλυψης της σοκαριστικής τιμής. Η GT Super ξεκινά από 460.000 ευρώ, έναντι 430.000 ευρώ για το ηλεκτρικό αδερφάκι του. Τα restomod δεν είναι φθηνά, και σίγουρα δεν είναι για όλους.

Totem Automobili GT Super Alfa Romeo