Η Audi αντικαθιστά το βασικό οπισθοκίνητο R8 με τον V10 κινητήρα και τους 533 ίππους με το νέο R8 Performance το οποίο έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, ωστόσο η ισχύς του αυξάνεται στους 562 ίππους. Η επιτάχυνση του R8 παραμένει στα 3,7 δευτερόλεπτα ωστόσο η τελική του ταχύτητα από τα 318 χλμ/ώρα, αγγίζει πλέον τα 328 χλμ/ώρα.

Οπτικά δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα και παραμένει η διχρωμία με τα μαύρα γυαλιστερά αεροδυναμικά στοιχεία, όπως οι εμπρός και πίσω διαχύτες και οι εξαγωγές αέρα. Στο εσωτερικό έχει προστεθεί ένα μεγάλο σήμα RWD μπροστά από τη θέση του συνοδηγού που υποδηλώνει πως πρόκειται για την οπισθοκίνητη έκδοση του V10 της Audi. Διατίθενται ζάντες 19 ιντσών που μπορούν αναβαθμιστούν σε 20 ιντσών μαζί με πλαϊνούς προφυλακτήρες από ανθρακόνημα, κεραμικά φρένα και εσωτερικό σαλόνι από δέρμα Nappa, εάν επιλέξει κανείς την έκδοση “Edition”.

Audi R8 Performance

Όπως και πριν, η έλλειψη κεντρικών διαφορικών οδηγεί στην αξιοπρεπή εξοικονόμηση βάρους της τάξης των 65 κιλών για το κουπέ και 55 κιλών για την έκδοση Spyder. Τα μοντέλα RWD λαμβάνουν επίσης ένα νέο σύστημα ESC και για πρώτη φορά σε οπισθοκίνητο R8, υπάρχει η επιλογή του συστήματος Dynamic Steering της Audi.

H Audi με το νέο RWD R8 Performance μειώνει και τις διαθέσιμες εκδόσεις του δυνατότερου οχήματός της καθώς ακόμα κι αν θέλετε το quattro, πλέον υπάρχει μόνο το R8 Performance quattro. H τιμή του νέου R8 αυξάνεται επίσης κατά 8.000 ευρώ και ξεπερνάει πλέον τις 130.000 ευρώ. Τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τις 21 Οκτωβρίου.

Audi R8 Performance