Όλοι θυμόμαστε το Chaos, το ελληνικό supercar με την υπογραφή του Σπύρου Πανόπουλου, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια. Η πανδημία φαίνεται πως καθυστέρησε κατά πολύ τα πλάνα του Έλληνα κατασκευαστή, καθώς θα ήθελε να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του supercar με ελληνική υπογραφή ήδη από πέρσι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως και μάλιστα προκάλεσε τις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες πολλών ανθρώπων στα social media.

Επιτέλους, έχουμε τη πρώτη επίσημη ενημέρωση για το Chaos και αυτή τη φορά τα νέα είναι ενθαρρυντικά και φαίνεται πως η παραγωγή του πρώτου ελληνικού supercar είναι στη τελική του ευθεία. Συγκεκριμένα, μέσα από δημοσίευση του Σπύρου Πανόπουλου στο Instagram μαθαίνουμε πως το 2022 θα είναι η χρονιά της παρουσίασης και των επίσημων δοκιμών για την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας για το οποίο από την αρχή μας μιλούσε ο Σπύρος Πανόπουλος.

SP Chaos

Στην δημοσίευσή του αναφέρει τα εξής: ” Ύστερα από μία σειρά από πατέντες και σχέδια, και εφόσον είμαστε πλέον προστατευμένοι (εννοώντας τον εμβολιασμό κατά του COVID-19), ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε τη δουλειά μας. 4 χρόνια σκληρής δουλειάς πέρασαν και η στιγμή της αποκάλυψης του Chaos είναι πιο κοντά από ποτέ. Με την ακύρωση του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης και για φέτος, οι πρώτες επίσημες εικόνες και λεπτομέρειες του Chaos θα αποκαλυφθούν τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 2021, στην ιστοσελίδα του SP Automotive, www.spyrospanopoulos.com.”

“Το χρονοδιάγραμμά μας για το 2022-2023 έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Δημόσια παρουσίαση του αυτοκινήτου στο εργοστάσιο της εταιρείας μας. 
  • Παρουσίαση και δοκιμή από το Top Gear του BBC.
  • Τελική δοκιμή κατάρριψης ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής (προσφορά της Red Bull).
  • Δοκιμή κατάρριψης του ρεκόρ γύρου στη πίστα του Nurburgring για αυτοκίνητα παραγωγής.
  • Δοκιμή κατάρριψης του ρεκόρ χρόνου επιτάχυνσης σε διαδρομή 402 μέτρων (1/4 mile) για αυτοκίνητα παραγωγής.”

“Την ίδια μέρα, στις 1/11/21, θα παρουσιάσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, ένα supercar υδρογόνου καθώς και μία πληθώρα λοιπών projects πάνω στα οποία εργαζόμαστε όλο αυτό τον καιρό. Επίσης θα δεχόμαστε πλέον και παραγγελίες.”

“Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνεχή υποστήριξη και το τεράστιο ενδιαφέρον σας για αυτό το τεχνολογικό αριστούργημα, το πρώτο ultracar στον πλανήτη, κατασκευασμένο πλήρως στην Ελλάδα.”

Ο Σπύρος Πανόπουλος τελειώνει τις δηλώσεις στη δημοσίευσή του με μία ενθαρρυντική φράση: “Δούλεψε σκληρά, έχε υπομονή, γράψε ιστορία”.

Παρακάτω παραθέτουμε την δημοσίευση όπως αυτή έγινε από την σελίδα spyrospanopoulos_automotive στο Instagram.