Ο Σπύρος Πανόπουλος της SP Automotive έδειξε για πρώτη φορά το πολυαναμενόμενο ελληνικό “ultracar” που ακούει στο όνομα Chaos ή Χάος κι αυτή τη φορά όχι μέσω renders του υπολογιστή αλλά στην πραγματικότητα, μέσα από τη μονάδα παραγωγής του κατά τη συνέντευξη που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, νωρίτερα σήμερα.

Ο φακός της κάμερας έπιασε το Chaos με τον φουτουριστικό και άκρως αγριεμένο σχεδιασμό του, να βρίσκεται πίσω από το δημιουργό του καθώς αυτός δήλωνε πως “Είναι το πάθος μου, το χόμπι μου, η αγάπη μου για αυτό που κάνω, η αγάπη μου για τη τεχνολογία”. Όπως αποκαλύπτει ο Πανόπουλος και η ΕΡΤ, η επίσημη παρουσίαση (και όχι αποκάλυψη) θα γίνει σε 4 μήνες, δηλαδή στις αρχές του επόμενου έτους από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ αμέσως μετά θα γίνει δημόσια παρουσίαση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ανοιχτή για όποιον θα θέλει να πάει να το δει.

“Είναι το αυτοκίνητο το οποίο θα μας βάλει στον παγκόσμιο χάρτη τεχνολογίας σαν Ελλάδα. Δηλαδή όλοι θα λένε πλέον ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο, μια καινοτομία που βγήκε από την Ελλάδα και θα μας αναδείξει στον χώρο όπου δεν είχαμε τόσα χρόνια κάτι”, δήλωσε ο Σπύρος Πανόπουλος. “Θέλουμε να τραβήξουμε τα ελληνικά μυαλά που φύγαν στο εξωτερικό πίσω στη χώρα”.

Με μία γρήγορη ματιά θα πρόσεχε κανείς πως το πραγματικό αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις της SP Automotive είχε μια μικρή διαφορά σε σχέση με το render που αποκαλύφθηκε στη 1 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Αυτή αφορά στους τροχούς, οι οποίοι στο πραγματικό αυτοκίνητο του αποκαλυπτικού βίντεο της ΕΡΤ έχουν χρυσό χρώμα σε ένα πολύ γνώριμο μοτίβο σχήματος Y, ενώ στις φωτογραφίες που είχαμε μέχρι τώρα, εμφανίζονταν με ένα πολύ φουτουριστικό σχέδιο, μέρος της τρισδιάστατης εκτύπωσης με κωδική ονομασία “Αναδιάπλαση”.

Σπύρος Πανόπουλος Chaos συνέντευξη ΕΡΤ

Όπως και να ‘χει θα πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή έως ότου λάβουμε μια πλήρη γεύση για το τι ετοίμαζε τόσο καιρό ο Σπύρος Πανόπουλος και η ομάδα του.