Η BMW Σειρά 8 έφτασε το 2018 και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να ανανεώσει το μοντέλο. Για το 2023, η Σειρά 8 Coupe, Cabriolet και Gran Coupe sedan, καθώς επίσης και οι εκδόσεις ανώτερων προδιαγραφών M8 Competition Coupe, Competition Convertible και Competition Gran Coupe αποκτούν μια ήπια μεν, ανανέωση μέσα και έξω, ωστόσο η BMW έκανε κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να έχουν στο νου τους οι υποψήφιοι πελάτες.

Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο ταμπλό, όπου η BMW αντικαθιστά τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών με την οθόνη Live Cockpit Professional 12,3 ιντσών. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι πιο ουσιαστικές αλλαγές είναι εξωτερικά, αλλά η BMW δεν αλλάζει πολύ. Η Σειρά 8 του 2023 λαμβάνει μια νέα φωτιζόμενη γρίλια με επανασχεδιασμένες κάθετες ράβδους σε σχήμα U.

BMW M8 Competition Facelift

Η BMW δίνει επίσης στο ανανεωμένο μοντέλο πέντε νέα χρώματα μεταξύ των οποίων τα Skyscraper Grey metallic, San Remo Green metallic, Portimao Blue metallic, BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metallic και Frozen Pure Grey καθώς επίσης και δύο νέες προαιρετικές επιλογές τροχών.

Τα μοντέλα M850i ​​xDrive coupe, convertible και Gran Coupe λαμβάνουν μερικές ακόμη αναβαθμίσεις. Η ενημερωμένη γκάμα διατίθεται με προαιρετικά bucket καθίσματα M Carbon. Διαθέτουν εκτεθειμένα πλαστικά τμήματα ενισχυμένα με ανθρακονήματα, μεγάλα στηρίγματα και φωτιζόμενα σήματα M8 στα ενσωματωμένα προσκέφαλα. Οι καρέκλες είναι θερμαινόμενες και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες.

BMW M8 Competition Facelift

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης για την M8 Competition (όπως και της απλής Σειράς 8) δεν αλλάζει. Χρησιμοποιεί έναν V8 twin-turbo 4,4 λίτρων που αποδίδει 617 ίππους και 750Nm ροπής. Ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων στέλνει την ισχύ στο σύστημα τετρακίνησης. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει την επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 306 χλμ/ώρα.

Οι τιμές των νέων μοντέλων της Σειράς 8 θα παραμείνουν οι ίδιες, ωστόσο καλύτερα να περιμένουμε μέχρι την κυκλοφορία τους για το ενδεχόμενο οποιασδήποτε αλλαγής, είτε από μεριάς της αυτοκινητοβιομηχανίας είτε από μεριάς της εγχώριας φορολογίας. Πληροφοριακά, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η Σειρά 8 ξεκινάει από 130.529 ευρώ, ενώ για την M8 θα χρειαστεί να διαθέσετε τουλάχιστον 211.641 ευρώ σύμφωνα με τον διαμορφωτή της BMW.

BMW M8 Competition Facelift