Υπάρχει ένας νέος υποψήφιος πρωτοπόρος στον κόσμο των SUV υψηλών επιδόσεων. Το μοντέλο προέρχεται από την Aston Martin αλλά όχι, δεν είναι η DBX με τους 542 ίππους όπως πολλοί από εσάς θα φανταστήκατε αλλά κάτι πολύ καλύτερο. Είναι η DBX707 και αν αναρωτιέστε από πού προέρχεται αυτός ο αριθμός, απλά σηκώστε το καπό.

Εκεί θα βρείτε έναν V8 κινητήρα 4 λίτρων ο οποίος παράγει 707 ίππους (εξ ου και η ονομασία 707) και 900Nm ροπής. Για να συμβεί αυτό, η Aston Martin τοποθέτησε ένα νέο ζεύγος turbo μαζί με μια νέα βαθμονόμηση του κινητήρα για να αξιοποιήσει στο έπακρο την πρόσθετη δύναμη. Η είσοδος περισσότερου αέρα στον κινητήρα απαιτεί και καλύτερες εξόδους, έτσι η DBX707 αποκτά ένα εντελώς νέο ενεργό σύστημα εξάτμισης τετραπλής εξόδου που προσφέρει παράλληλα έναν απολαυστικό θόρυβο.

Aston Martin DBX707

Το να έχεις ισχύ δεν σημαίνει τίποτα αν δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, και προς τιμήν της Aston Martin, έγινε σημαντική δουλειά στο σύστημα μετάδοσης κίνησης της DBX707. Για αρχή, υπάρχει ένα νέο κιβώτιο εννέα σχέσεων με αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία που επιτρέπει ταχύτερες αλλαγές. Μια ενημερωμένη έκδοση του πίσω e-diff είναι ισχυρότερη και διαθέτει τελική μετάδοση 3:27 για καλύτερη επιτάχυνση. Το σύστημα τετρακίνησης εξακολουθεί να είναι μια “αυτόματη υπόθεση”, στέλνοντας τη δύναμη μπροστά ή πίσω, όπου χρειάζεται περισσότερο.

Το πλαίσιο έχει πρόσθετη ενίσχυση και η αερανάρτηση διαθέτει αναθεωρημένους αποσβεστήρες και ελατήρια. Αυτό λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα Electronic Active Roll Control (eARC) για να εξομαλύνουν ακόμη περισσότερο τις κινήσεις της DBX. Ένα ενημερωμένο ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης προσθέτει βάρος στο τιμόνι και όταν έρθει η ώρα να σταματήσει, τα δισκόφρενα από κεραμικό υλικό και άνθρακα, διαστάσεων 16,5 ιντσών μπροστά και 15,4 ιντσών πίσω, συσφίγγονται με δαγκάνες έξι εμβόλων. Αυτά βρίσκονται πίσω από στάνταρ ζάντες 22 ιντσών, με προαιρετικές 23 ιντσών.

Aston Martin DBX707

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Aston Martin DBX707

Κινητήρας – V8 4 λίτρων με διπλό τούρμπο

Ισχύς – 707 ίπποι, 900Nm ροπής

Επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα – 3,3 δευτερόλεπτα

Τελική Ταχύτητα – 310 χλμ/ώρα

Η παραγωγή της Aston Martin DBX707 θα ξεκινήσει κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το καλοκαίρι. Το βρετανικό SUV έρχεται και κοιτάει στα ίσια άλλα της κατηγορίας του όπως την Lamborghini Urus, το Audi RSQ8, την Mercedes-AMG GLS 63, το Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio και την Bentley Bentayga Speed.