Το πιο πρόσφατο κιτ της σειράς Lego Technic είναι ένα μοντέλο 1.432 τεμαχίων του αυτοκινήτου της McLaren Formula 1 από τη σεζόν 2021. Οι λάτρεις της F1 μπορούν να προσθέσουν αυτό το όχημα στη συλλογή τους από την 1η Μαρτίου. Η τιμή του λιανικής είναι 179,99 € και θα μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ.

Το μονοθέσιο της F1 θα καταλάβει αρκετό χώρο στο ράφι σας. Έχει μήκος πάνω από 65 εκατοστά, πλάτος 27 εκατοστά και ύψος πάνω από 13 εκατοστά. Η κατασκευή περιλαμβάνει στοιχεία από το μονοθέσιο McLaren F1 του 2022 που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. “Οι σχεδιαστές Lego συνεργάστηκαν στενά με την ομάδα της McLaren Racing για τη δημιουργία του κιτ αυτού”, σύμφωνα με την περιγραφή του μοντέλου από τον κατασκευαστή παιχνιδιών.

Lego Technic McLaren F1

Το μεγάλο μέγεθος σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να συμπεριληφθούν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6 έχει κινούμενα έμβολα (πιστόνια) και υπάρχει λειτουργικό διαφορικό. Το τιμόνι είναι πλήρως λειτουργικό και μπορείτε να προσποιηθείτε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο ή τον Λάντο Νόρις. Η ανάρτηση λειτουργεί επίσης. Το μοντέλο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα των χορηγών για να κάνετε το αυτοκίνητο να μοιάζει ακριβώς με αυτό που βρίσκεται στην πίστα.

Λόγω της πολυπλοκότητας της, η Lego συνιστά αυτήν την κατασκευή για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Το μοντέλο συνοδεύεται από ένα βιβλίο οδηγιών που περιλαμβάνει την ιστορία πίσω από τη συνεργασία μεταξύ της McLaren Racing και της Lego.

Lego Technic McLaren F1

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη μια σχέση συνεργασίας. Το προηγούμενο κιτ περιλάμβανε μικροσκοπικές εκδόσεις των Elva και 720S. Η Senna GTR έλαβε ένα μοντέλο Lego Technic, αλλά με 830 κομμάτια, ήταν πολύ μικρότερο από το νέο μοντέλο αυτοκινήτου της F1.

Με 1.432 κομμάτια, το αυτοκίνητο της McLaren F1 δεν έχει τόσα εξαρτήματα για συναρμολόγηση όπως κάποια άλλα κιτ της σειράς Lego Technic. Για παράδειγμα, το 2018, η Bugatti Chiron κυκλοφόρησε με 3.599 κομμάτια.