Το Car Thing της Spotify, το αξεσουάρ για το ταμπλό αυτοκινήτου που ελέγχει το Spotify στο τηλέφωνό σας, είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο για αγορά στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Το αξεσουάρ διατέθηκε για πρώτη φορά δωρεάν ως μέρος μιας περιορισμένης έκδοσης μόνο σε όσους είχαν ειδική πρόσκληση τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τον Οκτώβριο η Spotify άνοιξε μια λίστα αναμονής για τους χρήστες που θέλουν να πάρουν τα χέρια τους στη συσκευή. Τώρα, το Car Thing βρίσκεται σε γενική πώληση για 89,99 δολάρια, μια αύξηση 10 δολαρίων σε σχέση με τη διαφημιζόμενη τιμή τον Οκτώβριο.

Το Car Thing έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν πιο βολικό τρόπο ελέγχου του Spotify κατά την οδήγηση. Δεν έχει ηχείο και δεν έχει δική του σύνδεση στο διαδίκτυο, επομένως είναι ουσιαστικά ένα τηλεχειριστήριο του Spotify που μπορεί να στέλνει ήχο στα ηχεία του αυτοκινήτου σας. Προσφέρει έναν συνδυασμό φυσικών χειριστηρίων, οθόνης αφής και φωνητικών ελέγχων μέσω του βοηθού “Hey Spotify” του Spotify και απαιτεί τόσο μια συνδρομή Spotify Premium όσο και ένα τηλέφωνο με σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει.

Spotify Car Thing

Εκτός από την επιβεβαίωση της κυκλοφορίας της συσκευής, η Spotify λέει ότι εργάζεται για να φέρει μια νυχτερινή λειτουργία και μια νέα φωνητική εντολή “προσθήκη στην ουρά αναπαραγωγής” με μελλοντικές ενημερώσεις.

89,99 δολάρια σας προσφέρουν το ίδιο το Car Thing, καθώς και το υλικό τοποθέτησης και ένα καλώδιο φόρτισης για να το συνδέσετε στην υποδοχή USB του αυτοκινήτου σας (αν έχει) ή σε έναν παρεχόμενο προσαρμογέα 12 V. Η συσκευή δεν διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, επομένως πρέπει να είναι συηνεχώς συνδεδεμένη στο ρεύμα. Το Car Thing συνδέεται με ένα τηλέφωνο μέσω Bluetooth και, στη συνέχεια, μπορείτε είτε να συνδέσετε ένα βοηθητικό καλώδιο μεταξύ του Car Thing και του οχήματός σας είτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητό σας μέσω Bluetooth.

Στις δοκιμές της, η Spotify λέει ότι βρήκε πως τα άτομα με Car Thing άκουγαν μουσική περισσότερο ενώ βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους και ότι τους έκανε τη διαδικασία πιο εύκολη. Ωστόσο άλλες δοκιμές έδειξαν ότι η συσκευή δεν είναι και πολύ καλύτερη από την υπάρχουσα λύση της τοποθέτησης του τηλεφώνου στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Μένει να κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι να έρθει το Car Thing και στην Ευρώπη ώστε να μπορούμε να το δοκιμάσουμε εμείς οι ίδιοι και να σας πούμε τη γνώμη μας.