fbpx

NIO: Μπαίνει επισήμως στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Νορβηγία

Η Νio, μια από τις πιο hyped κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έγινε γνωστή από το EP9 Supercar της (το οποίο μάλιστα έχει τον 5ο ταχύτερο χρόνο στο Nürburgring), την ομάδα της στην Formula E, αλλά και την τεράστια άνοδο που είχε στο χρηματιστήριο το προηγούμενο εξάμηνο, ξεκινά επισήμως τις πωλήσεις στην Ευρώπη ξεκινώντας με το ES8 SUV της, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Νορβηγία από τον Ιούλιο και ύστερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως γνωρίζαμε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, καθώς μόλις πριν από μερικούς μήνες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Nio, Hui Zhang είχε δηλώσει στο Autocar UK πως το 2021 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσουν την εκστρατεία τους στην Ευρώπη, απλά δεν είχαν αποφασίσει από ποια χώρα θα ξεκινούσαν.

Γιατί, όμως επέλεξαν τη Νορβηγία; Νωρίτερα φέτος, η Νορβηγία έγινε επίσημα η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου η πλειοψηφία των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων αποτελούνταν από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ο CEO της Nio, William Li σχολίασε πως η χώρα είναι “στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής κινητικότητας (e-mobility) και της βιώσιμης ανάπτυξης”, που σε συνδυασμό με “την ισχυρή αίσθηση της κοινότητας και υψηλής αγοραστικής δύναμης” αποτελούν παράγοντες οι οποίοι την καθιστούν την τέλεια αγορά για την Nio.

nio es8 battery swap
Το NIO ES8 σε σταθμό battery swap

To ES8, το οποίο πωλείται στην Κίνα από το 2018, είναι ένα επταθέσιο SUV του ο οποίου ο βασικός αντίπαλος είναι το Tesla Model X, εξοπλισμένο με ένα σύστημα τετρακίνησης από δύο ηλεκτροκινητήρες, παράγοντας 640 άλογα και με αυτονομία 500χλμ. Οι τιμές θα επιβεβαιωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Έναν χρόνο αργότερα, η Nio θα λανσάρει και το ET7 saloon στην Ευρώπη, το οποίο πέρα από τα 645 άλογά του, σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει αυτονομία 1000χλμ με τη μεγαλύτερη μπαταρία του, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με διάφορες λειτουργίες αυτόνομης πλοήγησης με AI.

Επιπλέον και ίσως το σημαντικότερο, η Nio σκοπεύει να εφαρμόσει την “Power Swap” υπηρεσία αντικατάστασης μπαταρίας της στην Ευρώπη, η οποία όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, δίνει την δυνατότητα αυτόματης αντικατάστασης της μπαταρίας του αυτοκινήτου για ένα σετ φορτισμένων μπαταριών σε λιγότερο από τρία λεπτά. Μέχρι στιγμής η Nio σκοπεύει να ανοίξει τέσσερις τέτοιους σταθμούς “φόρτισης”, ενώ το 2022 σκοπεύει να έχουν δημιουργήσει ένα βιώσιμο δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών σε πέντε πόλεις της Νορβηγίας.

Ταυτόχρονα, η Nio θα κατασκευάσει το δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών στην χώρα, ενώ θα προσφέρει και οικιακούς φορτιστές στους πελάτες της. Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον Zhang, είναι να βασιστούν πάνω στο ίδιο “online-to-offline” (O2O) σύστημα που χρησιμοποιούν και στην Κίνα. Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν παραγγελίες μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό τους, ενώ οι “Nio House” αντιπροσωπείες θα δίνουν μια παρουσία της μάρκας και στον πραγματικό κόσμο. Το πρώτο Nio House της Ευρώπης θα ανοίξει στο Oslo αυτό το καλοκαίρι.

Gaming PC Builds
guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια
Eneba Many GEOs

READ MORE

FIND US ON

6,485FansLike
727FollowersFollow
294FollowersFollow
1,950SubscribersSubscribe