Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πολλές φήμες που θέλουν την αναβίωση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, μέσω της πασίγνωστης κινεζικής εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας, Xiaomi.

Η κινεζικής προέλευσης NEVS, δηλαδή National Electric Vehicle Sweden (σαν να λέμε Εθνικά Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Σουηδίας) έχει στη κατοχή της τις περισσότερες μετοχές της Saab, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου στη Σουηδία. Η εταιρεία πριν από 6 χρόνια είχα σκοπό να λανσάρει ένα ηλεκτρικό όχημα υπό το όνομα της Saab αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ και μαζί με τις τότε προσδοκίες χάθηκε και κάθε ελπίδα αναβίωσης της σουηδικής μάρκας μέσω της κινεζικής εταιρείας.

Saab Xiaomi

Η Xiaomi τώρα, εμφανίστηκε ως πιθανώς αγοραστής της NEVS, όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο σημαίνει πως ο κινεζικός κολοσσός θα πάρει στα χέρια του το 65% των περιουσιακών στοιχείων της Saab. Στην πραγματικότητα η όλη αυτή κίνηση, από άποψη οικονομικών στοιχείων, δεν ευνοεί την αναβίωση της Saab καθώς απαιτείται η απόκτηση όλων των μετοχών της εταιρείας ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει ξανά με το ίδιο brand.

Πιο πολύ μοιάζει με μία απελπισμένη κίνηση της NEVS να πουλήσει την Saab, δηλαδή μέρος αυτής, ως αποδοχή πως η σουηδική εταιρεία δεν πρόκειται να επαναφερθεί στη ζωή. Βέβαια, η Xiaomi δεν αποτελεί μη υπολογίσιμη δύναμη και η πιθανότητα να έχει κάποιο πλάνο αναβίωσης μέσω ενός ή μερικών ηλεκτρικών οχημάτων δε φαντάζει και τόσο μακρινή.

Saab Xiaomi

Μένει μόνο να περιμένουμε να δούμε εάν η Xiaomi έχει σκοπό να αναζητήσει να βάλει στο χαρτοφυλάκιό της και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της Saab, και τότε ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για μια πιθανή αναβίωση της μάρκας.

πηγή – Autoevolution

Διαβάστε επίσης στο Three Pixels Lab – Αυτό είναι το Opel Rocks-e, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με 8 ίππους