Η Mini γιορτάζει την επερχόμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων βοηθώντας έναν ιδιοκτήτη να στολίσει το Mini Electric του με 2.000 φωτάκια LED. Το εξαιρετικά φωτεινό αυτό όχημα θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία πέντε εβδομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συγκεντρώσει χρήματα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις MS Trust, Duchenne UK και την Εταιρεία Αλτσχάιμερ. Το ταξίδι ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου.

Ο δημιουργός του έργου, Nicholas Martin, πέρα από την Mini, έλαβε υποστήριξη από την επιχείρηση Festive Lights και την ιταλική εταιρεία έξυπνου φωτισμού Twinkly ώστε να στολίσει το Mini Electric και να ξεκινήσει την περιοδεία του.

Mini Electric Christmas

“Είμαι τόσο ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη και τις ομάδες που συμμετείχαν φέτος. Το Mini Electric είναι ακόμα πιο συναρπαστικό στην οδήγηση και όλα μου τα ταξίδια στην περιοδεία θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον ενώ τα ελεγχόμενα από την εφαρμογή φώτα Twinkly με τα καταπληκτικά τους κινούμενα σχέδια, δίνουν πραγματικά στο αυτοκίνητο λίγη επιπλέον μαγεία. Ανυπομονώ να βγω στο δρόμο για να διαδώσω λίγο εορταστικό Mini πνεύμα και να συγκεντρώσω πολλά χρήματα για τις τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις”, είπε ο Martin.

Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλετε να δείτε αυτό το γιορτινό όχημα, ο Martin έχει ένα πλήρες δρομολόγιο με τις στάσεις του στον ιστότοπο συγκέντρωσης κεφαλαίων. Επίσης, εάν κάποιος διοργανώνει μια γιορτινή εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, μπορεί να επικοινωνήσει και ενδεχομένως να προγραμματίσει μια επίσκεψη από το Mini του Martin.

Mini Electric Christmas

Ο Martin κάνει την ίδια διαδικασία με την Mini εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2019 ένας κάτοικος στην πόλη του Bracknell ρώτησε αν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο για να αιφνιδιάσει ένα 11χρονο αγόρι που έπασχε από μυϊκή δυστροφία Duchenne.

Για το 2020, ο Martin προσπάθησε να δώσει ακόμα περισσότερη ζωντάνια στα πράγματα επειδή η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τις ακυρώσεις πολλών τελετών φωταγώγησης δέντρων. Αντίθετα, οδήγησε το τότε στολισμένο Mini για να φτιάξει το κέφι του κόσμου. Μάζεψε επίσης 5.000 βρετανικές λίρες για το MS Trust και το Duchenne UK.

Mini Electric Christmas

Για τα τυπικά, το Mini Electric SE χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος που αποδίδει 181 ίππους και 270Nm ροπής. Η μπαταρία 32,6kWh παρέχει αυτονομία 177 χιλιόμετρα χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο φτάνει στα 100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα.