Η Apple παραμένει πολύ μυστικοπαθής σχετικά με τα σχέδιά της για το πολυσυζητημένο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που ακούει στο όνομα Apple Car και όλα όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα προέρχονται από διαφορετικές ανεπίσημες πηγές. Την τελευταία φορά που εμφανίστηκε μια αξιόπιστη αναφορά, γνωρίζαμε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας πιθανότατα θα συνεχίσει μόνος του τις εργασίες ανάπτυξης του EV του. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει κανένα σκίτσο ή κάποιο πρωτότυπο να δοκιμάζεται και αυτό μας αφήνει να αναρωτιόμαστε για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αυτοκίνητο της Apple.

Τα ψηφιακά σχέδια που επισυνάπτονται στην παρακάτω γκαλερί βασίζονται σε γνήσια διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από την Apple. Οι αποδόσεις των σχεδίων προέρχονται από τη βρετανική εταιρεία μίσθωσης οχημάτων Vanarama, η οποία εμπνεύστηκε από υπάρχοντα προϊόντα της Apple για να μας παρουσιάσει κάτι που θεωρεί ότι μπορεί να είναι κοντά στο Apple Car, βασιζόμενη πάντα στις καταχωρημένες πατέντες της Apple.

Για παράδειγμα, τα πλήρως περιστρεφόμενα καθίσματα που βλέπετε στο εσωτερικό και η κατασκευή των θυρών χωρίς κολόνα στη μέση λέγεται ότι προέρχονται από ιδέες που έχει στο μυαλό της η Apple όσον αφορά στο Apple Car (εάν εν τέλει ονομαστεί έτσι). Το εσωτερικό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό σε αυτές τις ψηφιακές φωτογραφίες, καθώς διαθέτει ένα ταμπλό όπου κυριαρχεί μια τεράστια οθόνη που λειτουργεί με ένα πλήρως προσαρμόσιμο λογισμικό ψυχαγωγίας.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Siri της Apple είναι ενσωματωμένο στο τιμόνι, το οποίο διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη. Συνολικά, η καμπίνα φαίνεται πολύ ευρύχωρη και άνετη, κυρίως χάρη στις πόρτες τύπου λεωφορείου και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο της Apple έχει ένα λίγο περίεργο συνδυασμό μεταξύ ενός hatchback, ενός crossover και ενός βαν. Επικρατούν οι πολλές γωνίες και υπάρχουν λεπτά φώτα LED στα δύο άκρα που λειτουργούν ως προβολείς και πίσω φώτα αντίστοιχα. Παραδόξως, φαίνεται να υπάρχει μια πραγματική μάσκα στο μπροστινό μέρος και όχι απλώς ένα κλειστό πάνελ όπως σε πολλά σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα.

Σίγουρα, αυτά τα renders δεν βασίζονται σε πραγματικά πρωτότυπα δοκιμών ή σε κάποιο επίσημο concept, αλλά περιέχουν ιδέες για τις οποίες η Apple υπαινίχθηκε με διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το αν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά θα εφαρμοστεί στο πραγματικό αυτοκίνητο, μένει να φανεί.

Πηγή – Vanarama