Το Audi A6 Avant E-Tron Concept μας παρέχει μια προεπισκόπηση ενός κομψού, ηλεκτρικού station wagon. Η μάρκα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση παραγωγής αυτού του μοντέλου το 2024, σύμφωνα με τον Josef Schlossmacher, επικεφαλής επικοινωνίας για προϊόντα και τεχνολογία. Η Audi λέει ότι το όχημα παραγωγής θα μοιάζει πολύ με αυτό που βλέπουμε εδώ.

Το A6 Avant E-Tron Concept είναι καθαρά μια ματιά στο τι σχεδιάζει η Audi για το εξωτερικό του νέου οχήματος. Αυτό το wagon δεν έχει εσωτερικό και η μάρκα δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση της καμπίνας.

Το μπροστινό μέρος του Avant E-Tron είναι γνωστό σε όσους έχουν στο μυαλό τους την εικόνα των σύγχρωνων Audi, αλλά έχει τις απαραίτητες διαφορές λόγω του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Η μάσκα είναι πλέον ως επί το πλείστον κλειστή, εκτός από τις μικρές εισαγωγές σε σχήμα L και U. Οι λειτουργικές εισαγωγές σε κάθε γωνία βρίσκονται εκεί για τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν τη δική τους υπογραφή φώτων πορείας ημέρας και η Audi προτείνει ότι αυτή η τεχνολογία θα υπάρχει και στο αυτοκίνητο παραγωγής. Τουλάχιστον στο concept, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα φώτα LED ως προβολέα για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια.

Audi A6 Avant E-Tron Concept

Κοιτάζοντας το από το πλάι, το ηλεκτρικό station wagon έχει ένα κομμάτι αλουμινίου μέχρι την πίσω αεροτομή. Αυτό το στοιχείο προσθέτει κάτι εντυπωσιακό στο προφίλ του οχήματος. Στο πίσω μέρος, το concept θυμίζει πολύ το κόψιμο του A6 Avant, αλλά μόνο το κόψιμο, καθώς ο υπόλοιπος σχεδιασμός είναι εντελώς καινούργιος. Τα πίσω φώτα είναι πλήρους πλάτους και έχουν τρισδιάστατα στοιχεία στο εσωτερικό τους. Το κάτω τμήμα έχει έναν προεξέχοντα διαχύτη με αεραγωγούς σε οβάλ σχήμα.

Το Α6 Avant E-Tron έχει τις ίδιες διαστάσεις με το προηγούμενο A6 Sportback E-Tron Concept. Και τα δύο έχουν μήκος 4,96 μέτρα, πλάτος 1,96 μέτρα και ύψος 1,44 μέτρα. Η διαφορά έγκειται πίσω όπου το παλιό concept ήταν πιο κουπέ ενώ το καινούργιο πιο κλασικό station wagon.

Το A6 Avant E-Tron Concept χρησιμοποιεί το Premium Platform Electric (PPE), το οποίο βρίσκεται επίσης στο επερχόμενο crossover Q6 E-Tron. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. δύο στο σύνολο, για συνολική απόδοση 469 ίππων και 800Nm ροπής.

Η Audi δεν αποκαλύπτει την ακριβή χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά δείχνει ότι ο αριθμός είναι περίπου 100 κιλοβατώρες. Με ταχεία φόρτιση 270 κιλοβάτ επιτρέπει την απόκτηση 300 χιλιομέτρων αυτονομίας μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Απαιτούνται λιγότερο από 25 λεπτά για να φορτίσετε από 5 έως 80 τοις εκατό.

Audi A6 Avant E-Tron Concept

Ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το A6 Avant E-Tron στο μοντέλο παραγωγής του θα μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα ή κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Μια έκδοση με πίσω κίνηση του ηλεκτρικού A6 Avant θα μπορούσε να διανύσει 700 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.