Η Tesla έγινε η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ξεπερνώντας την Toyota καθώς η μετοχή της “έπιασε” τα 1.000 δολάρια ανά τεμάχιο. Η Αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει δει την αξία της να αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και να ξεπερνάει πολλές παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα.

Η Tesla διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς διαθέτει και ενεργειακό τμήμα και προσεγγίζει τα αυτοκίνητα της με περισσότερη τεχνολογική οπτική. Φυσικά όμως τα μεγαλύτερα έσοδα της προέρχονται από τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της.

Παρακάτω αναλυτικά οι 25 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίησή τους:

Για την μεγάλη αύξηση τους τελευταίους μήνες οφείλεται η αύξηση της ζήτησης του Model 3 στην Κίνα καθώς και η κυκλοφορία της φημολογούμενης νέα τεχνολογίας μπαταριών που θα διαρκεί μέχρι και 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα για αυτή την επαναστατική τεχνολογία μέσα στον Ιούνιο.

Επίσης η αξία της μετοχής είδε άνοδο 7% το τελευταίο 24ωρο καθώς ο Elon Musk έδωσε εντολή στην εταιρεία να συγκεντρωθεί στην κυκλοφορία του Tesla Semi. Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla τώρα αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2021.