Ο Elon Musk παραδέχεται πως τα τρέχον αυτοκίνητα της Tesla είναι αρκετά ακριβά και αναφέρει πως η εταιρεία ενδέχεται στο μέλλον να κατασκευάσει ένα μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πιο προσιτή τιμή.

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας της Tesla με αναλυτές και επενδυτές σχετικά με την απόδοση της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο Musk ανέφερε πως οι υψηλές τιμές των αυτοκινήτων είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί. Συγκεκριμένα είπε:

Είναι σημαντικό να φτιάξουμε προσιτά αυτοκίνητα. Νομίζω πως η αποστολή μας δεν θα πετύχει εάν δεν το κάνουμε αυτό. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο αυτή την στιγμή είναι πως τα αυτοκίνητα μας δεν είναι προσιτά. Αυτό θα πρέπει να το διορθώσουμε

Το φθηνότερο αυτοκίνητο της Tesla είναι το Model 3 και ξεκινάει από τα $37,990 στις Η.Π.Α και από τα 42,900€ στην αγορά της Γερμανίας. Μπορεί να θεωρηθεί ως μια τιμή που δικαιολογείται από την απόδοση, αυτονομία και τεχνολογία του αυτοκινήτου ωστόσο είναι πολλά περισσότερα από αυτά που σκοπεύουν να δώσουν οι πιθανοί αγοραστές μικρών αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης.

O Musk αργότερα ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα να κυκλοφορήσει ένα νέο Tesla με χαμηλότερη αρχική τιμή και απάντησε πως είναι αρκετά πιθανό αν και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πάνω στο roadmap των αυτοκινήτων μας πέρα από αυτά που έχουν ανακοινωθεί καθώς θα πρέπει να κρατήσουμε τα σχόλια αυτά για τις επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο θα ήταν αρκετά λογικό να υποθέσουμε πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα φτιάξουμε ένα μικρότερο αυτοκίνητο αλλά και ένα με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Όμως έχουμε αρκετό δρόμο με το Model 3 και Y, Cybertruck και Semi. Πιστεύω πως θα κάνουμε τα προφανή πράγματα