Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες του Model Y δεν είναι αυτό που λέμε “petrolheads” ούτε σκοπεύουν να κάνουν μεγάλες αλλαγές στα αυτοκίνητά τους. Κάποιοι ίσως χαμηλώσουν λίγο την ανάρτηση και να την ταιριάξουν με ελαστικά χαμηλού προφίλ και πιο “ξεχωριστές” ζάντες, άλλοι ίσως βάλουν φιμέ τζάμια.

Το συγκεκριμένο Model Y οδεύει σε μια εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Με μεγαλύτερα λάστιχα και αναρτήσεις που το ανηψώνουν 10 εκατοστά, το συγκεκριμένο Tesla είναι σχεδιασμένο να αντέξει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις εντός και εκτός ασφάλτου.

model y off road 2

Αρχικά σχεδιασμένο για ‘overlanding’, το συγκεκριμένο Tesla διαθέτει επιπλέον ένα εντυπωσιακό matte wrap που πέραν του χαρακτήρα που του δίνει βοηθάει στην προστασία του αμαξώματος από πέτρες και χώμα. Ίσως ακόμα να λειτουργήσει για να καλύψει την αποξηραμένη λάσπη και την σκόνη, αν και οι λάτρεις της off-road οδήγησης συνήθως θέλουν να επιδεικνύουν τα ‘field-tested’ οχήματά τους.

Αυτό το Tesla Model Y ανήκει στον Brian Jenkins του i1Tesla, ένας από τους πρώτους content creators του YouTube που δημιουργούν περιεχόμενο αποκλειστικά για Tesla.

Από την πρώτη φορά που το παρουσίασε στο κανάλι του, έχει κάνει αρκετές επισκέψεις στην τοπική χωμάτινη πίστα αλλά έχει κάνει και πολλά roadtrips για να μιλήσει για την αυτονομία, την απόδοση, το γενικό κόστος συντήρησης του και φυσικά τον χώρο αποσκευών. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά Tesla στον κόσμο, και ίσως το πρώτο off-road spec Model Y.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω: