Το όνομα του αυτοκινήτου είναι Vision EQS και είναι η μελλοντική ηλεκτρική έκδοση της σειράς S-Class της Mercedes. Μπορεί να φαίνεται αρκετά φαντασμαγορικό και λες και βγήκε από το TRON αλλά δεν απέχει πολύ από το κοντινό μέλλον. Η Mercedes αναφέρει πως το EQS έχει από ένα ζευγάρι ηλεκτρικών μοτέρ στον μπροστά και πίσω άξονα και μια μεγάλη μπαταρία στο ενδιάμεσο των αξόνων.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ παράγουν 469 ίππους, ένα νούμερο αρκετά φυσιολογικό ακόμα και αν κυκλοφορούσε αύριο το συγκεκριμένο μοντέλο. Η εμβέλεια της μπαταρίας είναι γύρω στα 700χλμ κάτι που έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό με ορισμένες εκδόσεις του Tesla Model S. Ωστόσο, όταν η μπαταρία τελειώσει το EQS προσφέρει την δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 350kW ώστε να αναπληρωθεί το 80% της μπαταρίας σε λιγότερο από 20 λεπτά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιωθεί ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να γίνουν πιο κοινά αλλά και πιο χρήσιμα. Το EQS οδεύει προς τον σωστό δρόμο.

Όμως ο κινητήρας δεν είναι αυτός που ελκύει τα βλέμματα προς το παρόν. Οι σαρωτικές γραμμές κατά μήκος του εξωτερικού είναι υπερβολικά ελκυστικές, τον σχεδιασμό αυτόν η Mercedes τον αποκαλεί “One Bow” αλλά αυτό που φέρνει στην ζωή το concept είναι ο φωτισμός που έχει χρησιμοποιηθεί αλλά και ο τρόπος που έχει κατανεμηθεί.

Κατά μήκος όλου του οχήματος, 360 μοίρες δηλαδή, υπάρχει μια φωτιζόμενη μπλε γραμμή εκεί που το ασημί μέρος του οχήματος χωρίζεται με το μαύρο. Η Mercedes λέει πως ήθελες να δώσει την εντύπωση ότι το μαύρο επιπλέει πάνω από το ασημί.

Η μπροστινή μάσκα είναι και αυτή εντυπωσιακή. Συγκεκριμένα αποτελείται από 940 LEDs τα οποία έχουν τοποθετηθεί πάνω σε 188 πλακέτες στο εσωτερικό αυτής. Σε κάθε άκρο της μάσκας υπάρχουν τα επιβλητικά φώτα που προσδίδουν ένα 3D εφέ.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν ακόμη 229 LEDs πίσω από τα κόκκινα αστέρια που αποτελούν το status quo της Mercedes.

Το εσωτερικό του έχει ένα αρκετά φουτουριστικό λουκ το οποίο έχουν τα περισσότερα concept αυτοκίνητο, ωστόσο θα ήταν ωραίο κάποτε να δούμε την λειτουργικότητα των οθονών του. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος MBUX της Mercedes όπου τα πάντα είναι προσβάσιμα μέσα από τις ψηφιακές οθόνες.

 

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here