Για πρώτη φορά μετά από 33(!) ολόκληρες εβδομάδες, το PlayStation 5 ξεπέρασε σε πωλήσει το Nintendo Switch. Για όσους είχαν στο μυαλό τους ότι η κονσόλα της Sony είναι πιο επιφανής, το παραπάνω στατιστικό μιλάει από μόνο του για το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η Nintendo.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα, που το μόνο τους κοινό είναι ότι παίζουν παιχνίδια. Το μεν PlayStation 5 είναι μια κονσόλα σταθερή, που τοποθετείται μπροστά σε μια οθόνη για άνετο gaming, το δε Nintendo Switch είναι μια “όλα σε ένα” κονσόλα, που είναι απόλυτα κατάλληλη για gaming on the go. Επομένως, απευθύνονται σε τελείως διαφορετικό κοινό.

Αυτό που μπορεί να μας πει, ωστόσο η παραπάνω είδηση είναι ότι το κοινό που θέλει φορητή κονσόλα είναι υπαρκτό και μεγάλο. Ας μην ξεχνάμε ότι το Switch απολαμβάνει ουσιαστικά ένα μονοπώλιο στο κομμάτι αυτό, μετά και την αποχώρηση της Sony από τον τομέα αυτό. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε κατά πόσο θα το κοντράρει το Steam Deck, βλέποντας πόσο θα επηρεαστούν οι πωλήσεις του μετά την κυκλοφορία της φορητής συσκευής της Valve.

Όπως και να έχει, η κορυφή στις πωλήσεις πλέον ανήκει στο PlayStation 5, γεγονός που συνιστά επιτυχία, ενώ είναι βέβαιο πως τα καλύτερα έρχονται.