Η Sony αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για την next-generation κονσόλα της, με τις πιο βασικές να είναι πως θα ονομάζεται PlayStation 5 και θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020. Επίσης, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για το νέο DualShock controller που θα έρχεται μαζί με την κονσόλα.

Η Sony ανακοίνωσε πως το νέο τηλεχειριστήριο θα έχει τεχνολογία haptic feedback στα R2/L2 κουμπιά. Δηλαδή οι developers θα μπορούν να προγραμματίσουν την αντίσταση των κουμπιών ώστε να ανταποκρίνονται όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται με το παιχνίδι. Το ίδιο θα ισχύει με και το “κλασσικό” feedback του κοντρόλλερ το οποίο θα είναι πιο ρεαλιστικό και ο παίκτης θα καταλαβαίνει πότε θα περπατάει πάνω σε γρασίδι και πότε σε λάσπη.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σχεδιασμός του θα είναι αρκετά πλησίος με το DualShock 4 και θα φορτίζει μέσω USB-C, θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερα ηχεία.

Επίσης, σύμφωνα με το Wired, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως το PS5 θα χειρίζεται τις ray-tracing επεξεργασίες μέσω της κάρτας γραφικών του. Όπως επιβεβαιώθηκε πως η νέα κονσόλα θα έχει πιο γρήγορο SSD αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα εγκαθίστανται τα παιχνίδια.

Αυτο σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν μόνο το multiplayer κομμάτια ενός παιχνιδιού ή ένα τμήμα του campaign ώστε να παίξουν το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Υπάρχουν πολλά που ακόμα δεν γνωρίζουμε όπως το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου του PS5, τις επιλογές θα υπάρχουν για VR, ή τι hardware θα χρησιμοποιηθεί. Αλλά με λίγο λιγότερο από 1.5 χρόνο να μένει για την κυκλοφορία του PlayStation 5, η Sony θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here