Το PlayStation 5 είναι προ των πυλών και πλέον είναι ευρέως γνωστό αυτό. Η Sony δεν μπορεί να κρύψει πως εδώ και μήνες ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη και την παραγωγή της νέας της κονσόλας.

Το 2020 αναμένεται να αφήσει ιστορία στην βιομηχανία του gaming. Προς το τέλος του έτους, περιμένουμε μεγάλες ανακοινώσεις από τις εταιρείες όσον αφορά στις κονσόλες. Τόσο η Sony όσο και η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις κονσόλες επόμενης γενιάς. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό, οι εταιρείες δεν κρύβουν και τις δυσκολίες τους. Μια μεγάλη δυσκολία που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Sony με το PlayStation 5 είναι η τιμολόγηση της κονσόλας. Η εταιρεία κολοσσός ξέρει πως οι fans περιμένουν με ανυπομονησία το νέο δημιούργημά της και ασφαλώς δεν θα ήθελε να τους δυσαρεστήσει. Παρά την καλή θέληση όμως, φαίνεται πως τα κομμάτια που απαρτίζουν ένα PlayStation 5 κοστολογούνται περί τα $450.  Κάτι τέτοιο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην εταιρεία για την τιμολόγηση της κονσόλας.

PlayStation 5

Μεγάλο “πρόβλημα” στην εταιρεία δημιουργεί και η αντίπαλη εταιρεία Microsoft. Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στο ολοκαίνουργιο Xbox Series X, ενώ μας το έχει ήδη παρουσιάσει επίσημα στα Game Awards 2019.

Τι δείχνει η ιστορία;

Αν ανατρέξουμε λίγο στα παλιά, θα θυμηθούμε πως με την κυκλοφορία του PS4 το 2013, η κονσόλα κόστιζε $399,99. Αργότερα, το 2016, προστέθηκε στην λίστα και το PS4 Pro με την ίδια τιμή εκκίνησης. Το γεγονός ότι το PS5 κοστίζει στην Sony $450, είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την τελική απόφαση της τιμής της κονσόλας.

Πολλές αναφορές αναλυτών, δικαιολογούν την τιμή παραγωγής της κονσόλας λόγω της τεράστιας ζήτησης DRAM και NAND μνημών. Ως γνωστό, εδώ και πολλούς μήνες οι μνήμες αυτές έχουν σχετική έλλειψη από την αγορά ενώ ταυτόχρονα η ζήτησή τους είναι τεράστια. Πάρα πολλές εταιρείες παραγωγής smartphones ζητούν τέτοιες μνήμες, καθώς και εταιρείες παραγωγής hardware. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως και η Microsoft απαιτεί μερίδιο από την αγορά μνημών, μιας και ετοιμάζει την δική της κονσόλα.

Ποιά θα είναι τελικά η τιμή του PS5;

Η ερώτηση αυτή φαίνεται πως μας βασανίζει ήδη, και θα συνεχίσει να μας βασανίζει για αρκετό καιρό ακόμα. Η απουσία της Sony από την φετινή E3 2020 τον Ιούνιο, παρατείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία μας. Από την άλλη, η Microsoft μπορεί να παίξει το δικό της παιχνίδι στην τιμολόγηση της κονσόλας της, χωρίς ιδιαίτερες αμφιβολίες. Ίσως, αν ανακοινώσει δημόσια πρώτη την τιμή του Xbox Series X, να δώσει ένα χέρι βοηθείας στην επιλογή της Sony.

Εσείς, πόσο πιστεύετε ότι θα κοστίζει το PlayStation 5; Πείτε μας στα σχόλια.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Ίσως πλέον, να τον λες και SysAdmin. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.